Опрема и дидактичка средства јавним установама

Поклон вредан 330.000 динара

Поклон вредан 330.000 динара

Општина Нова Варош обезбедила је играчке, техничку опрему и дидактичка средства у вредности од око 330.000 динара и поклонила их Предшколској установи „Паша и Наташа“, Дому здравља и Општинском центру за социјални рад. Реч је о установама које су у партнерству са локалном самоуправом у протеклих неколико месеци заједнички реализовали пројекат под називом „Подршка подстицајном родитељству кроз игру“, а који финансира компанија „ЛЕГО“.

-Општина је пројекат спровела са циљем унапређења капацитета система за доступну, праведну и квалитетну подршку како установама, тако и родитељима и деци раног узраста, од рођења до њиховог поласка у школу – казао је председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић на јуче одржаној свечаности у Вртићу на којој је уручио донацију представницима ових установа – учесница у пројекту.

Програм за добродошлицу

Васиљевић је нагласио да је брига о породици и деци међу приоритетима у раду локалне самоуправе, која само у овом сегменту из буџета годишње издваја у просеку од 24 до 26 милиона динара.

-Важна су нам и инвестициона улагања у овој области, те смо тако уз помоћ донатора током ове и прошле године реконструисали већи део објекта Вртића и тиме обезбедили квалитетније услове за боравак више од 300 полазника, а у 2024. у потпуности ћемо уредити двориште и изградити модерну стазу како би установа добила адекватан прилаз ка спортским теренима у Насељу – најавио је председник Васиљевић.

Догађај примопредаје донације улепшали су предшколци који су за госте извели пригодан програм и рецитацијом, игром и песмом захвалили се на поклонима и лепим жељама представника Општине и надлежних установа за њихово што срећније детинство.

Пројекат се, иначе, реализовао посредством УНИЦЕФ-а у Србији, Сталне конференције градова и општина (СКГО) и Центра за подршку раном развоју и породичним односима.
* * *
Текст је део пројекта „Транспарентно о расподели и трошењу средстава из буџета Општине Нова Варош“ који је суфинансиран из буџета Општине Нова Варош (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                          

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.