Гимназијалка из Подгорице победница Лимских вечери поезије

Проглађење победника

Проглађење победника

Матеа Грбовић,ученица Гимназије у Подгорици, победница је 51. Лимских вечери поезије у Прибоју. Ове године на конкурс је приспело рекордних 92 циклуса песама средњошколаца из Србије,Црне Горе и Босне и Херцеговине. Манифестацију организује Дом културе уз покровитељство Општине Прибој.

Награда за победника је штампање збирке поезије, која ће се објавити до наредне манифестације, када следи и промоција,као што је ових дана промовисна и збирка песама "Предсказање пепела",Таре Вељковић,победнице прошлогодипње јубиларне манифестације.

А све је почело сада већ давне 1969.године, а на престижној песничкој манифестацији Лимске вечери поезије до сада је наступило преко 17 хиљада младих песника средњошколаца. Многима су Лимске вечери поезије биле и почетак књижевног стваралштва за памћење и незаобилазна стваралачка нота у даљој песничкој биографији. Податак, да је победник првих Лимских вечери поетије, пре пола вела, био бард песништва, Добрица Ерић, довољно говори о значају ове манифестације за младе песничке ствараоце.

Одбројавање нових пола века Лимских вечери поезије, почело је промоцијом хрестоматије "Златни јубилеј Лимских вечери поезије" коју је, приредио директор Дома културе Прибој Светлан Милинковић поводом 50 година ове манифестације.

Уз неисцрпне лирске ноте,музички гост 51. Лимских вечери поезије била је звезда у успону Зејна Муркић,ове године један од српских кандидата за песму Евровизије.

(Извор: Општина Прибој)
* * *
Текст је део пројекта „Прибој на сајту Варошких новина“ који је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                                          

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.