Буџет општине Чајетина близу четири милијарде динара

Нова инвестициона улагања - општина Чајетина (Фото: Викепедија)

Нова инвестициона улагања - општина Чајетина (Фото: Викепедија)

Одборници Скупштине општине Чајетина усвојили су буџет за 2024. годину у износу од непуних четири милијарде динара (3.931.000.000) што са инвестицијама које спроводимо кроз пројекте компензација са инвеститорима води ка буџету од преко пет милијарди динара- изјавио је председник Скупштине општине Чајетина Арсен Ђурић.

Чајетина ће, кажу у општинском руководству, у наредној години наставити са већ започетим инфраструктурним улагањима, пре свега у путну инфраструктуру, како на Златибору, тако и у самом граду и сеоским месним заједницама.

- И сада се интензивно ради, а следеће године настављамо изградњу магистралног водовода Сушичка врела, изградњу црпне станице и резервоара, као и изградњу водоводне и канализационе мреже на територији читаве општине- каже Ђурић.

Наставиће се и радови на изградњи вртића на Златибору, који ће бити завршен до краја наредне године, чиме ће се елиминисати листа чекања која сада постоји, а радиће се и на изградњи јавне расвете, спортских терена и дечијих паркова.

-У наредној години биће започето и низ капиталних инвестиција. Ту, пре свега, мислим на изградњу фудбалских терена иза хотела 'Торник', као и на припремне радове и израду пројектне документације за изградњу гондоле од Златибора до Прибојске Бање, као и на изградњу голф терена за шта ће наредне године бити урађена пројектна документација, а ако временски услови дозволе, почеће и припремни радови-рекао је Ђурић.
* * *
Текст је део пројекта „Чајетинa на сајту Варошких новина“ који је суфинансиран из буџета Општине Чајетина (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                                                  

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.