Нововарошани на шест изборних листа за народне посланике

На локалу следећег пролећа - општина Нова Варош

На локалу следећег пролећа - општина Нова Варош

На ванредним парламентарним изборима у недељу 17. децембра учествоваће 18 изборних листа, а кандидати из Нове Вароши су на њих шест. У клупама Скупштине Србије је 250 посланичких места.

Како је саопштила Републичка изборна комисија, под редним бројем један на гласачком листићу биће изборна листа „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ коалиције око СНС, која је прва у рекордном року прикупила потписе грађана. На овој листи из Нове Вароши су председник Скупштине општине и директор Дома здрава др Бранко Поповић (СНС) и Александра Вуканић (рођена Кнежевић), дипломирани правник, која од недавно живи и ради у Сјеници. Поред напредњака на њој су и кандидати из редова СДП Србије, ПС, СНП и Здраве Србије Милана Стаматовића.

На листи „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ из Нове Вароши је Милева Кукољ, трговац, док је Војка Пурић, књиговођа, на каолиционој листи „Др Милош Јовановић – Нада за Србију“, као кандидат ПОКС-а.

На изборној листи коалиције странке Заветници и покрета Двери су чак три кандидата из Нове Вароши- Александар Новаковић, машински техничар , Раде Ракетић, угоститељ, и Марко Попадић, саобраћајни техничар. Сва тројица су из Двери, а пун назив ове изборне листе која је на изборном литићу под редним бројем три је „Милица Ђурђевић Стаменковски- Бошко Обрадовић – Национално окупљање – Дражавотворна снага – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери“.

Нововарошани су и на мањинској листи „Заједно за будућност и развој – Коалиција за мир и толеранцију“. Поред Незихе Хаџибеговић, наставнице економике домаћинства и хемије, ту је и Јасминко Хаџисалиховић, дипломирани индустријски менаџер и професор физике и технике. Хаџисалиховић је иначе након завршеног факултета остао да живи у Београду и један је од лидера Бошњачке грађанске странке која на ове изборе излази у коалицији са више мањинских странака и покрета.

На листи „Добро јутро Србијо“ која је под редним бројем 12, налази се Зоран Татовић професор у пензији који је предавао руски у Гимназији „Пиво Караматијевић“ у Новој Вароши , а данас живи у Београду. Он је канидат Социјалдемократске странке Бориса Тадића која на ове изборе излази у колаицији са Доста је било Саше Радуловића и удружењем „Отете бебе“ на чијем је челу Ана Пејић.

На осталим изборним листама нема кандидата из нововарошког краја. Како је саопштила Републичка изборна комисија, на предстојећим парламентарним изборима учествоваће и листе „Ивица Дачић – Премијер Србије“ и листа широке коалиције опозиционих странака и покрета „Србија против насиља- Мирослав Мика Алексић –Маринка Тепић“ коју предводе Странка слободе и правде Драгана Ђиласа, Народни покрет Србије, Еколошки устанак и Демократска странка.

Верификоване је и изборна листа Народне странке Вука Јеремића под називом „Народна странка-Сигуран избор,Озбиљни људи“, као и групе грађана „Ми, Глас из Народа-проф. Др Бранимира Несторовића“, затим „Србија на западу- Зоран Вулетић“ и листа „Чедомир Јовановић – Мора другачије“.

На предстојећим парламентарним изборима учествоваће и мањинске листе- Савеза војвођанских Мађара, коалиције „Усаме Зукорлић – Уједињени за правду“, затим листе „СДА Санџака – Др Сулејман Угљанин“ и „Политичка борба Албанаца се наставља-Шаип Камбера“, као и листе Руске странке и Албанске демократске алтернативе.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.