У Виловима сахрањена убијена девојка !

Последњи опроштај од Кристине Каплановић

Последњи опроштај од Кристине Каплановић

Туга до неба. У родним Виловима данас је сахрањена Кристина Каплановић (20) којој је у прошли четвртак у главу пуцао још увек непознати разбојник приликом покушаја пљачке бензинске пумпе у Великом Мокром Лугу у којој је радила. А у каси је приликом разбојништва било свега 10.000 динара пазара.

Села на падинама Босања не памте тужнији скуп. У непрегледној колони комшије, кумови, многобројна родбина, школски другови... Дошли да изјаве саучешће Кристининим родитељима, мајци Стојани и оцу Станиславу, млађим сестрама, Марини и Ивани, баби Милоранки, стричевима, ујацима.. И да на вечни починак испрате девојку за коју сви имају само речи хвале.

- Бог нека му суди, а ја немогу- речи су Кристининог оца Станислава на безумни поступак монструма.

- Рука безумника прекинула је један млад и невин живот, а какав то човек треба да буде па да дигне руку на дете – запитао је изнад посмртног одра свештеник Станко Благојевић.

Јецаји су се проламали селом у коме се Кристина родила и одрасла. Комшије кажу да је била девојка за пример. Завршила је Техничку школу у Новој Вароши, а у Београд је дошла прошлог лета када је полагала пријемни испит за Вишу пословну школу. Како није успела да упадне на буџет решила је да паузира годину, па да ове опет покуша. Запослила се на бензинској пумпи, како би зарадила за школовање.

-Спремала се, маштала и сањала да летос, за коју недељу упише Економски факултет. Отишла је у Београд пуна планова, пуна наде и снова, да се бори и да не одустане, да помогне родитељима,да створи себи и породици, својим сестрицама бољи живот. Али је уместо тога данас испраћамо на вечни починак –чуло се у опроштајном говору.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.