На Златибору доста нових садржаја током зиме и празника

Пораст у броју посетилаца - Златибор (Фото: Piano Travel)

Пораст у броју посетилаца - Златибор (Фото: Piano Travel)

Гости Златибора ће на Краљевом тргу Нову 2024. дочекати уз Сашу Матића. Концерт на отвореном почиње у 21 час, док ће у поноћ уз ватромет, наступити трубачи Дејана Јевђића, служиће се и кувано вино и ракија за све посетиоце. Први јануар је резервисан за концерт „Магла бенда“.

Новогодишњи програм на Краљевом тргу почеће већ 28. децембра дечјом Новом годином, концертом Леонтине и дечијег хора “Чаролија”. Том приликом ће за сву децу са територије општине Чајетина бити уручени пакетићи.

-И у златиборским хотелима и ресторанима приремљен је богат новогодишњи програм- кажу у Туристичкој организацији Златибор.

У зимску сезону Златибор улази са новим забавним садржајима које су заједно најавили Туристичка организација Златибор, ЈП „Голд гондола Златибор“ и Културни центар Златибор са циљем да туристи што боље испланирају своје слободно време и предстојеће празничне дане.

-По први пут ове године, уз све туристичке садржаје, организоваћемо манифестацију 'Духовним стопама' која ће почети отварањем изложбе икона 'Ка лику' професора Јњићијевића у сарадњи са још двоје уметника. На програму је дуо драма о патријарху Павлу, као и наступ Браће Теофиловићи у истом духу. Матија Бећковић нам је потврдио долазак, али ћемо тек да прецизирамо датум. Школски Савиндан ће бити део наше традиционалне манифестације у сарадњи са Храмом Преображења Господњег. У фебруару очекујемо дуо драму Небојше Миловановића 'Човек висине', то је Предићева расправа о Његошевом маузолеју на Ловћену. Надам се да ћемо од Божића до Сретења заокружити културну понуду на Златибору и испунити потребу посетилаца за таквом врстом садржаја- рекла је директорка Културног центра Златибор Даница Јевтић Шишовић.

Нови садржаји и на Торнику

Мноштво садржаја за госте припремили су и у ЈП „Голд гондола Златибор“.

-Као што су посетиоци Гондоле навикли, сваког дана у недељи их очекују неке активности током празника и целе зимске сезоне. Понедељак је планиран за спортске активности, а пре свега нордијско скијање уколико буде снега. Уторком ће бити у понуди топли напици у нашем новом кафићу са попустом у оквиру Златиборске чајанке. Најмлађи ће се највише обрадовати среди када ће се одвијати бесплатне радионице вајања на снегу, као и разни други забавно-едукативни садржаји. Четвртак ће бити дан за уметност када ће учесници исказати креативнсот кроз сликарство и прављење традицоналних златиборских производа, а љубитељи страних и домаћих хитова уживаће у журкама на Торнику викендом- рекла је директорка ЈП „Голд гондола Златибор“ Бојана Божанић.

Сваке сезоне Златибор континуирано оправдава статус најпосећеније планине у Србији због чега му се посетиоци увек радо враћају у све већем броју.

-У години јубилеја, 130. година организованог туризма на Златибору, имамо доста ствари са којим можемо да се похвалимо, а о томе сведочи и званична републичка статистика која је показала да Златибор као дестинација у првих 10 месеци бележи пораст броја посетилаца од 25 процената. На основу тих података налазимо се иза Београда по посећености тј. на другом месту. Одмах смо иза највећег града што показује један озбиљан потенцијал дестинације и планови развоја којима општина Чајетина, Туристичка организација и целокупна туристичка привреда жели да се представи у наредном периоду. Пре пар дана је отворен још један хотел на Златибору у питању је “Queen of Zlatibor”, за неколико дана се отвара још један хотел са пет звездица “Bor Hotel by Karisma ” који ће употпунити туристичку понуду Златибора и све су то ствари које показују да ће Златибор у овој години јубилеја остварити једну рекордну, успешну туристичку годину- каже директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић.

* * *
Текст је део пројекта „Чајетинa на сајту Варошких новина“ који је суфинансиран из буџета Општине Чајетина (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                                           

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.