Комуналци добили још једну "смећарку"

За уске и стрме улице- возило из донације

За уске и стрме улице- возило из донације

Комунално предузеће „3.септембар“ добило је још једно специјализовано возило мање кубикаже за одвожење санитарног отпада. Инвестиција је укупно вредна 16 милиона динара, а заједнички су је финансирали Министарство за развој недовољно развијених подручја у Републици Србији и Општина Нова Варош.

Пројекат набавке нове „смећарке“ кандидовала је локална самоуправа на конкурсу за унапређење комуналне инфраструктуре ресорног министарства. Кабинет који води Новица Тончев уплатило је локалној самоуправи бесповратна средства у износу од седам милиона динара за куповину овог возила, док је остатак новца издвојен из буџета Општине.

-Специјализовано возило марке 'Волво', са модерном надоградњом фирме 'Ресор', олакшаће нам рад приликом одвожења санитарног отпада из бочних, уских и стрмих улица у централној градској зони и приградским насељима, којима велика „смећарка“ тешко или готово никако не може да приђе. Ово возило је капацитета од 10 кубика, што практично значи да у њега у једној тури може да се испразни око 30 стандардних контејнера – истиче директор Комуналног предузећа Љубиша Недовић.

По потреби возило ће се користити и за одвожење отпада из удаљених сеоских средина, што ће комуналцима омогућити уштеду и рационализацију у овом сегменту пословања.

У руководству Комуналног истичу да је возни парк предузећа у никад бројнијем стању. Недостаје им још једно возило „подизач“ којим би се готово оптимално задовољиле потребе фирме у пражњењу више од 160 контејнера по сеоским месним заједницама и око 220 контејнера у граду и приградским насељима.

-У последњих годину и по дана у осавремењивање возног парка уложено је близу 62.000.000 динара, а финансијска средства за ове инвестиције су највећим делом обезбедили држава и локална самоуправа –каже Недовић. 

-Ново возило нам је од великог значаја у прикупљању и депоновању све већих количина отпада са територије општине, имајући у виду проширење обухвата на 85 до 90 посто територије општине Нова Варош, као и на експанзију градње у Туристичкој зони Златара- кажу у Комуналном предузећу "3. септембар".

 * *
Текст је део пројекта „Транспарентно о расподели и трошењу средстава из буџета Општине Нова Варош“ који је суфинансиран из буџета Општине Нова Варош (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                                          

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.