Ивица Дачић у предизборној посети Новој Вароши

Важан сваки глас - лидер СПС  у Новој Вароши

Важан сваки глас - лидер СПС у Новој Вароши

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић позвао је синоћ у Новој Вароши грађане да на парламентарним изборима 17. децембра гласају за листу коалиције СПС-ЈС-ЗС под називом „Ивица Дачић – Премијер Србије“.

-Потребан нам је сваки глас како бисмо остварили изборни циљ, а то је да заједно са Српском напредном странком освојимо више од 50 посто подршке грађана Србије. Најбоље решење јесте да Ивица Дачић буде премијер, а Александар Вучић председник државе – рекао је Дачић.

На предизборној трибини у Новој Вароши председник социјалиста и министар спољних послова у Влади Србије, нагласио је да су социјализам, патриотизам и стабилност земље приоритети у програму ове странке.

-Не мислимо при томе на вредности једнопартијског комунистичког система, без довољно демократије, већ на вредности социјалне правде. То значи да градимо друштво једнаких шанси за све, за право на рад, лечење, образовање, да исту шансу да се школује и напредује има дете у Новој Вароши и Београду – казао је Дачић.

На трибини у Новој Вароши

Он је на трибини у препуној сали Скупштине општине, напоменуо да је политика СПС деценијама уназад заснована на идеалу да људи могу да живе од свог рада, да постоји ефективна и одржива социјална политика коју ова партија баштини из периода комунизма.

-Све то наравно мора да буде праћено економским развојем у савременим условима. Нисам утописта па да сада говоримо да треба и може све да буде бесплатно, а да при томе немамо никакво економско утемељење за такву политику. То су две засебне целине – појаснио је лидер социјалиста.

Други важан сегмент у политици СПС-а је патриотизам односно национални и државни интереси, а то значи, казао је Дачић, да ће се социјалисти и даље залагати за чврсту, непоколебљиву и мудру унутрашњу и спољну политику везану пре свега за очување Косова и Метохије као неодвојивог дела земље, повратак на процес „отпризнавања“ јужне српске покрајине, чврсту сарадњу са Кином и Русијом и ни по коју цену улазак у НАТО.

Лидер социјалиста се, иначе, кратко осврнуо и на историју ове партије током протекле готово четири деценије, оценивши да је она прошла кроз различите фазе, од тријумфа до, како је рекао, прогона и терора, али да је упркос свему, опстала на политичкој сцени Србије.

-Ми смо данас можда и најважнија политичка карика, а да имамо и светлу будућност најбољи доказ је то што је наша партија све богатија младим и образованим људима – закључио је лидер социјалиста Ивица Дачић.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.