Завршна приредба предшколаца у Дому културе

У прогарму је учествовало свих 75 полазника

У прогарму је учествовало свих 75 полазника

Завршна приредба предшколаца нововарошког Дечјег вртића догађај је који већ годинама уназад изазове велику пажњу и симпатије домаће публике. Тако је било и овај пут, када се културно-забавним програмом у Дому културе генерација 2009/2010. опростила од „мале“ школе и својих васпитачица.

У музичко-драмском програму учествовало је 75 малишана – полазника ове васпитно образовне установе из Нове Вароши и издвојених одељења у Божетићима и Кокином Броду.

Публика је уживала у разноврсности и оригиналности програма, на којем се овог пута нашло преко 20 плесних тачака, кратких и шаљивих драмских форми, ритмичко-балетских, фолклорних и денс игара. Кроз шаренило костима и непресушни таленат, девојчице и дечаци су кроз игру, песму, глуму и рецитовање на најбољи начин описали лепоту одрастања у предшколској установи „Паша и Наташа“. „Коло са двора““, „Музика на струју“, „Пахуљица“, „Јово мајстор“, „Зујалица“, „Песма која живцира“ - само су неке од музичких игара које су предшколци те вечери извели на сцени, а за то били награђени бурним аплаузима гледалишта.

-Традиционалном манифестацијом на достојан начин испраћамо предшколце, чиме је наш задатак за ову генерацију успешно завршен. Пратили смо њихов развој, потстицали њихов таленат и знање, дружили се са њима и сигурни смо да су потпуно спремни за следећи, крупан корак у њиховом одрастању и васпитању, а то је полазак у школу – истакла је Драгана Ћировић, директорка овдашње Предшколске установе, која је, иначе, овог маја обележила 35. година успешног рада и постојања

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.