У Новој Вароши проглашена ванредна ситуација

Проблеми са снегом широм општине

Проблеми са снегом широм општине

У Новој Вароши је вечерас проглашена ванредна ситуација на територији целе општине због проблема изазваних обилним снежним падавинама. Све расположиве екипе Комуналног предузећа „3. септембар“ и локалне Електродистрибуције су на терену, а помоћ је понудила и војска.

Већина села је од пре два дана без струје, а због проблема у напајању електричном енергијом без воде су и потрошачи горњих делова града и туристичке зоне на Златару који се водом снадбевају са изворишта Лакомица у Дрмановићима.

Под тежином влажног снега пала су бројна стабла и покидала жице далековода, а снег је ломио и бандере.

-Очекујемо да ће током ноћи води са Лакомице добити сви потрошачи .Како би се ублажио проблем, са Шапоњића врела у Дражевићима препумпава се део воде- каже Љубиша Недовић, директор Комуналног предузећа „3. септембар“.

Главни локални путни прваци су углавном проходни, а саобраћај се без већих проблема  одвија и на делу магистрале од Борове главе до Бистрице.

Ускоро опширније...

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.