Двосмерном до пречице преко Ружине баште

Олакшање за мештане вионика и Зебиновца

Олакшање за мештане вионика и Зебиновца

Возила која стижу из правца Вионика и Зебиновца коначно могу и Крађорђевом до пречице преко Ружине баште. Након петиције, бројних апела и молби, деоница од стотинак метара Карађорђеве отворена је за двосмерни саобраћај, па мештани доњег дела града не морају више до центра Нове Вароши обилазницом преко раскрснице „код липе“ и магистрале.

Пречице која повезује две једносмерне градске артерије - главну, Карађорђеву улицу, са Улицом Светог Саве, што води средином чаршије, пуштена је у саобраћај у децембру 2021. године, али возачи из доњег дела града до прошлог викенда од ње нису имала превише користи. 

Пречица у дужини од педесетак метара  просечена је преко Ружине баште, како мештани зову посед покојне наставнице сропског језика Руже Пурић и наследника, а њеном изградњом отклоњени су некадашњи пропусти планера и власти . Грађани су годинама упућивали примедбе на дуге обиласке и велике трошкове, пошто од Вигњева до раскрснице на Зебиновцу није било попречне улице.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.