Туристима на ваучер нуде 500 кревета

У понуди смештај у двадесетак објеката: Златар

У понуди смештај у двадесетак објеката: Златар

За ваучере за одмор у Србији током 2017. од почетка године до пре неколико дана стигло је око 35.000 захтева, а највише њих поднели су пензионери. Грађанима је, према најновијим подацима Министарства трговине, туризма и телекомуникација, на располагању близу 700 угоститељских објеката у којима ваучери могу да се реализују, а међу је и двадесетак са територије општине Нова Варош.

Како би привукли што већи број туриста, власници двадесетак хотела, вила, апартмана, коначишта, сеоских домаћинстава, етно-кућа и одмаралишта са подручја нововарошке општине понудило је домаћим гостима могућност да у њиховим различито категоризованим објектима одмарају са попустом. Реч је о капацитету од око 500 кревета на Златару, у самом граду и појединим оближњим селима. Тако ће на субвенцију државе односно ресорног Министарства моћи да рачунају грађани који се определе да одмарају у хотелима “Панорама”, “Златарски бисери” и “Златарски златник”, вилама “Смиљанић”, “Јелена”, “Златарка” и “Бајка”, апартманима “Дробњаковић” и “Златар”, сеоским домаћинствима “Крџавац” и “Пурић”, етно кући “Златар холидаy хоме”, коначишту “Елит”, одмаралишту “Бану” ... Листа угоститеља се, иначе,проширује и ажурира сваког петка, а може се наћи на званичном сајту Министарства (www.mtt.gov.rs).

Пријављивање за коришћење ваучера за одмор траје до 15.октобра, а морају се искористити до 20.новембра. Грађанима ће бити на располагању 60.000 ваучера у појединачној вредности од 5.000 динара. Гостима дају за најмање пет ноћења у угоститељским објектима изван општине боравка односно пребивалишта корисника ваучера. Њиме се, иначе, не може плаћати исхрана, пиће, здравствене и друге сличне услуга, као ни боравишна такса и остале дажбине.

Акцију одмора уз ваучер, под називом “Моја Србија”, Влада је покренула пре две године, са циљем подстицаја домаћег туризма.

-Прави ефекат ове одличне акције показаће се тек овог лета и јесени, као и у наредним годинама јер је заживела у народу и изазива све веће интересовање међу домаћим гостима који су коначно добили пажњу и третман какав заслужују. Очекујемо да ће се уз ваучере значајно побољшати посета и у нововарошком крају – каже директорка  ТСЦ "Златар"  Роса Јаковљевић.

Пракса од претходна две године показала је су туристи-ваучерци на Златару у просеку боравили од пет до седам дана, а највише их је одмарало у “Панорами”. Само прошлог лета и јесени око 16.000 туриста користимо је право на попусте, а остварено је близу 125.000 ноћења. Право на ваучер, осим пензионера, имају и незапослени, лица која примају туђу негу и помоћ, ратни инвалиди, као и запослени са месечним примањима мањим од 60.000 динара. Пријаве се обављају на шалтерима пословница Поште широм Србије.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.