Нови асфалт у 12 нововарошких села

Асфалтира се укупно 4,5 километара

Асфалтира се укупно 4,5 километара

До краја грађевинске сезоне у нововарошком крају биће асфалтирано нових 18 путних праваца у 12 села. Према плану Општинске службе за инвестиције и јавне набавке асфалтираће се укупно четири и по километара, а радови су поверени путарима из Нове Вароши и Ужица.

-У овој другој фази радова на модернизацији сеоске путне мреже у овој години, закључени су уговори укупне вредности од 28,6 милиона динара, што је са урачунатим ПДВ-ом укупно 34,3 милиона. У оквиру прве фазе летос је асфалтирано 11 праваца у седам села, а радови су коштали 27,5 милиона динара – каже за „Варошке новине“ др Бранко Бјелић, заменик председника општине Нова Варош.

Највећи обим посла у завршници сезоне имају неимари предузећа „Путеви Златар“ из Дрмановића, који су искористили лепо време и у последњих петнаестак дана асфалтирали готово половину од 14 добијених деоница.


Ради се на 18 путних праваца

Највише посла било је у Кућанима где је асфалтирано пола километра, а радови су коштали око 3,5 милиона динара. У Божетићима, у засеоку Крстићи асфалтирано је 300 метара и 200 метара према Јеликићима, а у Акмачићима 150 метара према Дробњацима. У селу Комарани, на краку који води ка Шапоњићима, асфалтирана је деоница у дужини од 200 метара, а асфалт у дужини од 350 метара добили су и Шапоњићи у Радијевићима. На Брду, на подручју градске месне зааједнице, асфалтирано је 125 метара ка Ботићима, као и стотинак метара у Зечевићима.

Уколико их време послужи „Путеви Златар“ ће до краја новембра асфалтирати и преостале путне правце које су добили на тендеру. План је да се у Дрмановићима асфалтира 180 метара ка Друловићима и 340 метара у Рутошима, од школе до цркве на брду изнад центра села. У Виловима радиће се на три правца - по 100 метара асфалтираће се у Ботићима и Поповићима и 130 метара у Матијевићима, а у Буковику 250 метара ка Пауновићима.

Радиће се до краја грађевинске сезоне

Ужичка фирма „Два М“ се уговором обавезала да асфалтирачетири путна правца. Асфалтираће се 300 метара према Љујићима у Бистрици, по 250 метара на деоници од Сеништа до Чутмана и у Доњој Бистрици од Стојића ка гробљу испод Водостана. Нових 450 метара асфалта ужички путари поставиће и на путу према Ћировићима у Негбини, а вредност само ове инвестиције је 2,8 милиона динара.

-Рачунајући и радове који су у току, општина Нова Варош ће ове године у асфалтирање и модернизаацију локалне путне мреже инвестирати 67,28 милиона динара,са урачунатим ПДВ-ом, као и 15 милиона у одржавање и насипање. Мештани села добили су укупно око осам километара новог асфалта, чиме смо испунили план изградње путне мреже за ову годину – наглашава Бјелић.

Према Бјелићевим речима, за разлику од неког ранијег периода, локална самоуправа ове године није имала проблема са недостатком извођача, лошим квалитетом изведених радова и прекорачењем рокова.
* * *
Текст је део пројекта „Транспарентно о расподели и трошењу средстава из буџета Општине Нова Варош“ који је суфинансиран из буџета Општине Нова Варош (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                                    

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.