Асфалт стигао и у Прибојска Голеша

Нови пут за препород села

Нови пут за препород села

Житељи села Потоци у месној заједници Прибојска Голеша, коначно су дочекали асфалт. Зхваљујући средствима из буџета Општине Прибој асфалтирана је деоница од цркве на Растини до центра села, у дужини од два километра.

Месна заједница Прибојска Голеша била је дуго једна од ретких у општини Прибој која није имала ни метар асфалта. Међутим, пре непуну деценију грађани су се удружили и уз помоћ локалане самоуправе асфалтирали пут до цркве на Растини.План је био да се одмах након тога са асфалтом настави даље, према засеоку Потоци. Планирано је испуњено ове јесени,на задовољство двадесетак домаћинстава Сиповића, Шалипура,Гордића, Хаџовића, Бојовића, Пијеваца,Папића…

Нови асфалт је ширине три метра,уз још пола метра банкине,за могуће мимоилажење возила у највећем делу трасе. Постављено је и пет цевастих пропуста и прокопани одводни канали.Радове су извели неимари “Златар путева”,а припремне радове фирма “Караџић” из Прибојске Бање.

Мештани просто не верују да им се остварио вишегодишњи сан.Одушевљење је разумљиво,јер за овдашње горштаке асфалтни пут живот значи, у правом смислу те речи. А да ће овде долазити и млади и они старији, потврђује и преко 20 нових кућа,које се раде и граде, како је асфалт дошао у ово село. Предивне куће и прави грађевински комплекси на којима могу да позавиде и урбане средине. Куће и викендице савремене градње, са пропрартним садржајима, попут базена, сауна и тениских терена.

Са магичним асфалтом сада се и лакше и брже стиже до центра града или остатка света. До Прибоја могу стићи са две стране - преко Саставка и магистралног пута за Пљевља и све асфалтом, или преко Голешког брда,па било преко Дорбиловића или Црнуга, где има још пар километара макадама.

Уз куће, овде се обнављају и друштвени објекти. Пре коју годину од даљег пропадања заштићена и зграда школе на Долинском Бријегу, а уз благослов владике Атанаси, договорено и обнављање цркве Светог Прокопија са комплетним уређењем порте.

(Извор: Општина Прибој)
* * *
Текст је део пројекта „Прибој на сајту Варошких новина“ који је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                             
.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.