Малишани добили још два модерна игралишта

Игралиште на Тргу за узраст до десет година

Игралиште на Тргу за узраст до десет година

Mалишани су у Новој Вароши добили још два игралишта са модерним реквизитима и мобилијарем. Једно у Насељу изнад спортских терена, а друго на горњем платоу градског Трга. Оба су изграђена и опремљена средствима из општинске касе, у укупном износу од око 13,2 милиона динара.

Како тврде у општинском Одељењу за инвестиције и јавне набавке, и ова два нова игралишта урађена су у складу са највишим безбедоносним стандардима, а уз поседовање сертификата о квалитету уграђеног.

Игралиште у Насељу од 190 метара квадратних намењено је малишанима од једне до 12 година. Овај кутак за игру, дружење и рекреацију најмлађих Нововарошана има кућицу за децу, љуљашку „гнездо“, две куле са тобоганом, моторички ваљак, њихалицу „једнорог“...

Ново забавиште малишани су добили и на горњем платоу Трга војводе Петра Бојовића. Простире се на површини од 135 квадрата и намeњен је узрасту до седам година. За игру и забаву ту су кућица, гумено степениште, брдашца од тартана, гумени „пуж“ ...


Модерни реквизити и мобилијар

Иначе, у последњих пар година средствима из општинског буџета у граду је изграђено десетак игралишта и спортских терена - у Насељу, на Шанцу, Петловцу, Вионику, као и на централном делу Трга, на Златару и Зебиновцу. Упоредо се инвестирало и у санацију спортских борилишта у сеоским месним заједницама.

-Овакву инфраструктуру за децу немају ни много веће општине у Србији – каже за „Варошке новине“ заменик председника општине Бранко Бјелић.

-Сви бисмо то требали да ценимо и поштујемо. Тако што ће локална самоуправа одржавати већ изграђено и додатно улагати на овом пољу, а деца и старији Нововарошани чувати терене и мобилијар од уништавања, што на жалост, нису ретки случајеви. А све на добробит садашњих и будућих генерација које су наш залог за будућност- каже Бјелић.
* * *
Текст је део пројекта „Транспарентно о расподели и трошењу средстава из буџета Општине Нова Варош“ који је суфинансиран из буџета Општине Нова Варош (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                     

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.