Провера података уписаних у бирачки списак за децембарске изборе

Општина Нова Варош

Општина Нова Варош

Ванредни парламентарни избори у Србији одржаће се у недељу 17. децембра, а грађани и грађанке општине Нова Варош могу најкасније до 25. новембра у седишту локалне самоуправе проверити да ли су уписани у бирачки списак и дали су уписани подаци тачни.

У Општини Нова Варош у бирачки списак тренутно су уписана 12.534 бирача.

Из Општинска управа Нова Варош, која ажурира бирачки списак за подручје јединице локалне самоуправе, позивају малолетна лица која стичу бирачко право најкасније на дан избора, да се упишу у јединствени бирачки списак како би 17. децембра могли да гласају.

-Најкасније до 25. новембра уписани бирачи могу поднети и захтев да се у бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима за народне посланике Народне скупштине Републике Србије гласити према месту боравишта у земљи ( изабрано место гласања) и да ће на предстојећим изборима гласати у иностранству (према месту боравишта у иностранству)- каже се у обавештењу Општинске управе Нова Варош.

Истог дана када и парламентарни избори биће одржани и ванредни локлани избори у 65 градова и општина у Србији у којима су председници и градоначелници недавно поднели оставку. У нашем комшилику за нови одборнички састав локалног парламента гласаће се у Пријепољу и Прибоју.

Иначе, последњи избори на свим нивоима одржани су 21. јуна 2020. године и на њима је у Новој Вароши право гласа имало 13.195 уписаних у бирачки списак. Како се очекује, у првој пловини идуће године одржаће се редовни локални избори у Новој Вароши и оним градовима и општинама у којима се за нови општински и градски парламент неће гласати ванредно 17. децембра.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.