Заврешена реконструкција пута Прибојска Бања - Јармовац

Нови пут на старој траси

Нови пут на старој траси

Деоница пут од Пибојске Бање до Јармовца и магистралног пута Бистрица- Прибој, у укупној дужини од 2.250 метара, потпуно је реконструисана и асфалтирана. Радови су почели су летос, након  завршене реконструкције пута Прибојска Бања - Кокин Брод. Средства су обезбеђена из државне касе,а радове су у року извели неимари “Путева Ужице”. Реконструкција је спроводена у оквиру редовног одржавања путева у надлежности ЈП “Путеви Србије”.

Прво је уклоњена стара,а потом постављена потпуно нова носећа конструкција пута.Урађено и пет цевних пропуста, од половине трасе уграђен је и систем за одвођење површинских вода,што је до сада био велики проблем, а санирано је и једно клизиште на овој траси. Потпуно нови пут на старој траси, од Јармовца до Прибојске Бање,и даље према Кокином Броду, много ће значити свим грађанима Прибоја, пре свега у контексту лакше комуникације и бољег коришћења туристичких потенцијала Прибојске Бање, али генерално и осталих ресурса општине Прибој,као и бољег повезивања, адекватном саобраћајницом, са остатком наше земље.И мештани Бање су презадовољни.

На траси сада потпуно реконструисаног пута од Јармовца до Кокиног Брода,укупне дужине 27 километара, преостаје да се заврше још два моста, у центру Рутоша и преко Вранешког потока,непосредно пре Кокиног Брода,што се,такође, очекује наредних дана.

Извор и фото - Општина Прибоj
* * *
Текст је део пројекта „Прибој на сајту Варошких новина“ који је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                     

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.