И овог викенда превентивни прегледи у Дому здравља

Дом здравља Нова Варош

Дом здравља Нова Варош

Дом здравља у Новој Вароши и предстојећег викенда организује превентивне прегледе.

У суботу 4 . и недељу 5.новембра , у периоду од осам до 15 сати, грађани и грађанке ће имати прилику да бесплатно и без претходног заказивања одраде анализе гликемије односно мерења висине глукозе (шећера) у крви, као и да измере крвни притисак и провере ЕКГ.

-Ово је трећи викенд за редом како Министрарство здравља у сарадњи са локалним здравственим установама широм Србије организује превентивне прегледе јер је управо превенција у фокусу здравствене заштите становништва.Превенција и рана дијагностика су од кључног значаја у лечењу сваке болести –подсећа др Бранко Поповић, директор Дома здравља у Новој Вароши.

Он за „Варошке новине“ додаје и да су претходне две акције циљаних прегледа и лабораторијских анализа на карцином дојке, простате и штитне жлезде биле успешне , а добар одзив грађана очекује и током претстојећег викенда.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.