Нови рокови за реализацију програма "Моја прва плата"

Стручна пракса у трајању од девет месеци

Стручна пракса у трајању од девет месеци

Због велике заинтересованости послодаваца и младих за учешће у програму „Моја прва плата“ дефинисани су нови рокови за реализацију овог пројекта који се одвија у четири фазе, саопштила је Национална служба за запошљавање.

Пријављивање заинтересованих послодаваца из приватног и јавног сектора почело је 10. октобра након што је расписан Јавни позив за реализацију програма подстицања запошљавања младих „Моја прва платаˮ. Они ће до 7. новембра моћи да се пријаве посредством сајта www.mojaprvaplata.gov.rs, а незапослени млади у у периоду од 13. новембра до 6. децембра.

У трећој фази програма, од 7. до 22. децембра, послодавци ће имати могућност да врше процес селекције пријављених кандидата, док ће коначна листа послодаваца са бројем изабраних извршилаца на оглашеним радним позицијама бити објављена најкасније до 29. децембра на порталу „Моја прва плата“.

Након тога уследиће закључивање тројног уговора између Националне службе за запошљавање, послодавца и изабраног кандидата, којим се уређују међусобна права и обавезе. У истом периоду од 1. до 19. јанура наредне године почеће и стручно оспособљавање незапослених у трајању од девет месеци без заснивања радног односа. Они ће за то време примати плату у износу од 28.000 до 34.000 динара, у зависности од стручне спреме, уз уплату доприноса за случај повреде на раду и професионалне болести.

Иначе, Програма подстицања запошљавања младих „Моја прва платаˮ ће у овом циклусу укључити око 10.000 младих до 30 година старости и без радног искуства, који имају завршену најмање средњу школу.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.