Нова водоводна мрежа за насеље Пољице у Прибоју

Насеље Пољице

Насеље Пољице

Вишегодишња потреба житеља приградског насеља Пољице у Прибоју за уредним водоснабдевањем, ускоро би требало да буде трајно решено. У питању је велики број потрошача,јер је овај део  Првомајске улице од Речице до Јармовца густо насељен,а некадашњи водовод, осим што је стар близу пола века, његова пропусна моћ поодавно није довољна да подмири потребе за пијаћом водом,све више потрошача,у свако доба дана и године,поготову на вишим котама овог насеља.

Решење овог проблема начелно је договорено 27. октобра приликом посете помоћника министарке пољопривреде Александра Богићевића, општини Прибој. Разговорима су присуствовали државни секртетар у министарству рада Крсто Јањушњвић, председник општине Лазар Рвовић, и директор ЈКП “Услуга” Жељко Јечемница.

Реализација пројекта,вредног око 35 милиона динара, очекује се да уследи врло брзо.Радови на постављању преко 2 километра нове водоводне мреже различитих профила, могла би да почне већ у другој половини новембра, након спровођења неопходне конкурсне процедуре.

Помоћник министарке пољопривреде најавио је и лепу вест за све прибојске пољопривреднике, односно могуће формирање Саветодавне и стручне пољопривредне сужбе за општине Прибој, Пријепоље и Нова Варош,чије би седиште било у Прибоју.

Подсетимо, Саветодавна и стручна пољопривредна служба Ужице,бивша “Моравица”,покрива општине Златиборског округа,међу њима и Прибој и две поменуте суседне општине,па је чешће присуство пољопривредних стручњака на терену у овим срединама, не ретко зависило и од значајне удаљености ових подручја од седишта Службе, а о трошковима да и не говоримо.

Зато је овај предлог и функционалан и рационалан,на задовољство свих пољопривредника овог краја,који ће сада, моћи да чују реч струке,кад год буде потребе,ито на свом имању,у воћњаку,на њиви, у штали или пчелињаку.

(Избор и фото: Општина Прибој)
* * *
Текст је део пројекта „Прибој на сајту Варошких новина“ који је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                      

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.