Асфалтира се шест километара пута до Стрмца

У току су земљани радови

У току су земљани радови

Деонице од шест километара локалног пута до најудаљеније месне заједнице Стрмац ускоро ће добити асфалт који је мештанима обећао председник Себије Александар Вучић приликом последње посете Прибоју. Средства су обезбеђена из републичког буџета, а радови који су у току поверени су предузећу "Нови Пазар - пут". 

У питању је наставак радова на општинском путу Сјеверин - Стрмац, у дужини од 18 километара.Тренутно је у захвату деоница којом се прелази планина Јаворје , и стиже свега на километар до школе у Стрмцу,седамдесетих година најлепше сеоске школе у Србији.

Мештани с нестрпљењем чекају асфалт

За житеље овог краја, асфалтни пут до Стрмца деценијама је био само сан. Последњих година,средствима локалне самоуправе кренуло се са асфалтирањем од Сјеверина, деоница по деоница. Прошле године држава је финансирала асфалтирала деоницу од пет километара до места званог Капије, а сада се асфалтира даље, преко планине Јаворје и Катуњишта до места Лаз.

-Асфалтни пут до Стрмца, не само што ће олакшати комуникацију овдашњих горштака преко планине Јаворје, већ ће омогућити и повратак многих на вековна огњишта, а асфалтни пут отвориће и многе перспективе за даљи развој овог краја, кроз развој повртарства, сточарства и малинарства,али и сеоског и планинског туризма- кажу у општини Прибој.

Неимари  предузећа "Нови Пазар - пут" радове су започели пре двадесетак дана, а ако време послужи, асфалтна трака, преко највише коте Прибоја, стићи ће већ за месец дана. У току се земљани радови,проширивање трасе,постављање пропуста,ископ канала,насипање и ваљање тампона.

(Извор и фото: Општина Прибој)
* * *
Текст је део пројекта „Прибој на сајту Варошких новина“ који је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                      

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.