Војни лекари посетили села код Прибоја

И преглед и лепа реч

И преглед и лепа реч

 

У оквиру успешне сарадње народа и Војске Србије, већ традиционална акција “Војни лекар на селу” и ове године реализована је и на подручју општине Прибој.

Уз подршку локалне самоуправе, војни лекари су 18.октобра боравили  месним заједницама Сјеверин и Калафати  и тако примарну здравствену заштиту, малтене на кућном прагу, пружили углавном старијим житељима ових села, разговарали са њима, обезбедили им потребне лекове и пружили стручна упутства за њихово даље лечење.

Људски и топао разговор је понекад набоља терапија а млади војни лекар је са задовољством разговарао са мештанима ове две месне заједнице, и не само о њиховим здравствним тегобама већ и о њиховом свакодневном животу, што је за њега била посебна част и привилегија.

О Војсци Србије и војним лекарима народ овог краја, одувек је имао високо мишљење ,зато је и одзив био изнад свих очекивања, а мештани су оваквом акцијом презадовољни.

Војска Србије обезбедила је и бесплатне лекове, које су пацијенти добијали сходно прописаној терапији,а Црвни крст Прибоја све пацијенте даровао је и својим поклон пакетима.

Локална самоуправа и овога пута здушно је помогла реализацију једне овакве племените акције.

А да је акција "Војни лекар на селу" у потпуности успела, говори и податак да су војни лекари у овим селима, остали много дуже од предвиђеног времена,чак до вечерњих сати,јер нису напустили село, све док нису прегледали и последњег пацијента.

(Извор: Служба за информисање Општине Прибој)
* * *
Текст је део пројекта „Прибој на сајту Варошких новина“ који је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                                 

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.