И овог викенда превентивни прегледи у Дому здравља

Дом здравља Нова Варош

Дом здравља Нова Варош

Дом здравља у Новој Вароши и наредног викенда организује акцију превентивних прегледа. У суботу 21. октобра грађани и грађанке моћи ће да обаве ултразвучни преглед штитасте жлезде, а у недељу 22. октобра лабораторијске анализе помоћу којих се лакше дијагностификује поремећај рада ове ендокрине жлезде важне за контролу ћелија у организму.

Акција ће се оба дана одвијати у периоду од 8 до 16 сати, а прегледи су и овог пута бесплатни и без обавезе претходног заказивања.

-Прегледи ће обухватити одраслу популацију становништва односно жене и мушкарце код којих раније није детектована болест штитасте жлезде –каже за „Варошке новине“ др Бранко Поповић, директор Дома здравља.

-Осим ултразвука, наши суграђани ће имати прилику да одраде и лабораторијске налазе на хормоне штитасте жлезде односно ТСХ, ФТ4 и антитиреоглобулинска антитела- каже др Поповић.

Из Дома здравља подсећају да је превентива фокус здравствене заштите и да су превенција и рана дијагностика кључне за позитиван исход сваке болести.

-Акција превентивних прегледа није, међутим, намењена пацијентима и пацијенткињама који већ болују од поремећаја фукције штитне жлезде. Они се већ лече од ове болести уз редовне контролне прегледе и лабораторијске налазе –напомиње др Поповић.

Акција превентивних прегледа сорганизована је и прошлог викенда. За жене ултразвучни прегледи дојке, а за мушкарце лабораторијске анализе помоћу који се лакше дијагностификује канцер простате.

-Одзив је био задовољавајући, а апелујемо на Нововарошане да превентивни прегледи планирани за предстојећи викенд буду још масовнији – додаје др Поповић.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.