Васиљевић : Нема оставке, локални избори тек на пролеће

Општина Нова Варош

Општина Нова Варош

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић избегао је недавну „сечу“ бројних председника и градоначелника  широм Србије, који су готово колективно и из „личних разлога“ поднели оставке након најаве да ће средином децембра бити одржани републички и избори у појединим локалним самоуправама.

Од моје оставке нема ништа, тврди Васиљевић, и убеђен је да на функцији остаје бар до пролећа наредне године када ће, како најављује, на редовним локалним изборима поново затражити подршку бирача да општину води и у наредном, трећем узастопном, председничком мандату.

-Не размишљам о оставци јер као власт имамо пречих послова од ванредних избора. Нико од коалиционих партнера из Српске напредне странке није тражио да то учиним, не трпим никакве притиске и не постоји ниједан разлог да се повучем са овог места. Кризе власти нема, коалиција добро функционише, а ја свој посао обављам већ готово пуних осам година поштено, одговорно, без дана годишњег одмора и искључиво у интересу грађанки и грађана наша општине – категоричан је председник Радосав Васиљевић из Групе грађана „Нови људи за Нову Варош“.

 

Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош

Он за „Варошке новине“ каже и да нема сазнања о томе да ли су се његове колеге у другим општинама самоиницијативно одлучиле на такав потез или је то део изборног „фолкора“, напредњачке стратегије и комбинаторике уочи евентуланих децембарских избора.

-Није мој посао, а није ни фер да се бавим унутарстраначким питањима партије чији нисам ни функционер ни члан. Оно што знам јесте да ћу на наредним локалним изборима поново покушати да придобијем подршку бирача и борим се за трећи узастопни председнички мандат, што до сада у нашој општини никоме није пошло за руком – каже Васиљевић уз опаску да поштује разочарање политичких и других противника што му бар до пролећа следеће године неће „видети леђа“.

-Пред владајућом коалицијом у Новој Вароши су озбиљни изазови јер нас очекује реализација бројних планираних инвестиција- каже Васиљевић.

Иначе, оставке градоначелника и председника општина - прво на југу, а затим и у осталим деловима земље, почеле су да „пљуште“ крајем септембра. До данас, оставку су поднели челници у више од 60 локалних самоуправа, међу којима су и председници општина из окружења – Пријепоља, Прибоја, Пожеге, Косјерића... Према најави, поред парламентарних у њима ће 17. децембра бити одржани и ванредни локални избори.


Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.