Амели Рамчевић награда Српске књижевне задруге

Пристигло 250 радова- са доделе признања (Фото: Српска књижевна задруга)

Пристигло 250 радова- са доделе признања (Фото: Српска књижевна задруга)

Амела Рамчевић, ученица другог разреда Средње школе у Новој Вароши, добитница је друге награде на литерарном конкурсу Српске књижевне задруге „Бескрајно плаво Коло“. Ласкаво признање на традиционалној књижевној смотри Амела је освојила за свој рад на тему „Косовска мисао у памћењу српског народа“.

Наша талентована суграђанка имала је тежак задатак да на прави начин одговори на задату тему, а у томе јој је помогала њена менторка Милана Перошевић Мартиновић, професорка српског језика и књижевности. И конкуренција је била прилично оштра. На конкурс је ове године пристигло чак 205 радова из 110 школа из Србије, Републике Српске, Црне Горе и Хрватске.


Признање - Амела и др Душко Бабић

Према оцени селекционе комисије за оцену најбољих радова, у саставу др Марија Јефтимијевић Михајловић, др Валентина Вукимировић и др Душко Бабић, учесници конкурса потрудили су да испоштују све пропозиције такмичења и да језгровито и дубоко мисаоно, а ипак сажето и концизно, одговоре на комплексу тему.

-Литерарни конкурс је ове године расписан у склопу акције под називом 'Повратак читању и ћирилици', а са циљем да шири љубав према књизи, као и према традиционалним, идентитетским вредностима које оличава Српска књижевна задруга, једна од најстаријих институција књиге и културе српског народа – рекао је др Душко Бабић, члан стручног жирија и управник Српске књижевне задруге, на свечаноj додели признања у Београду.

Нашој Амели, као и првонаграђеној Милици Радмиловић из Херцег Новог и трећенаграђеном Станку Вићановићу из Београда, признања је уручио главни уредник Српске књижевне задруге Драган Лакићевић. Светковину је употпунило и обраћање професора Милоша Ковића, који је беседио о косовском завету у историји српског народа.

Иначе, нововарошка Средња школа је овом наградом „печатирала“ прошлогишњи успех, када је на истоименом конкурсу, а на тему „Породица и савремени свет“ ученица Ива Ранђеловић освојила прву награду, под менторском такође професорке Милане Перошевић Мартиновић.
* * *
Овај текст је део пројекта „Они су наша будућност – подржимо их“

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.