У Новој Вароши грејање по старој цени

За почетак довољно енергената- Багрем

За почетак довољно енергената- Багрем

Грејна сезона у Новој Вароши почеће према плану 15. октобра, а лепа вест за кориснике је да предузеће „Енергија Златар НВ“ неће бар за сада повећавати цене грејања. Стари ценовник биће на снази и у првом кварталу предстојеће грејне сезоне, а корекције су могуће само уколико дође до поскупљења електричне енергије. „Енергија“ греје око 700 станова и педесетак пословних објеката.

-Цене енергената на тржишту су се у односу на лањску и претходне године, ипак, прилично стабилизовале, тако да, бар за сада, поскупљења нису неопходна, уколико не дође до значајног скока цена струје – изјавио је директор „Енергије“ Владимир Трипковић.

Он је на недавно одржаној седници Општинског већа обавестио већника и да је ово предузеће, чији је оснивач Скупштина општине, до сада набавило око 300 тона мазута за котларнице на Браношевцу, Зебиновцу, Багрему и код Поште, што је довољна количина за загревање шездесетак хиљада квадрата стамбеног и пословног простора у прва три месеца грејне сезоне. Обезбеђена је и довољна количина пелета за интерне котларнице у Предшколској установи „Паша и Наташа“ и Дому здравља, а период између две грејне сезоне су у „Енергији“, према речима Трипковића, искористили за редован ремонт мреже и постројења.

Индивидуални потрошачи на систему централног грејања, иначе, услугу испоруке топлотне енергије по важећем ценовнику (без урачунатог ПДВ) плаћају свих 12 месеци по 125,65 динара по метру квадратном, док је за привреду она значније виша и износи 254,10 динара по квадрату.

-Од корисника потражујемо око 13,7 милиона динара за испоручену топлотну енергију, што је према тренутним ценама, око 140 тона мазута. Физичка лица нам дугују 9,8 милиона динара, од чега 5,9 милиона динара потражујемо судским путем, док је дуг правних субјеката 3,9 милиона динара. Све то у значајној мери оптерећује рад предузећа – рекао је Трипковић за "Варошке новине".

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.