У Дому здравља почела вакцинација против сезонског грипа.

Дом здравља Нова Варош

Дом здравља Нова Варош

У Дому здравља у Новој Вароши почела je вакцинација против вируса сезонског грипа. У локалну здравствену установу допремљено је 1.000 доза четворовалентне вакцине, што је довољна количина како би се уочи зиме заштитиле здравствено најосетљивије категорије становништва.

Из Дома здравља апелују на хроничне болеснике, старије грађане и грађанке, као и пацијенте са придруженим обољењима да се вакцинишу док је са вирусима још увек стабилна епидемиолошка ситуација.

-Сада је најбоље време да се здравствено угроженије категорије становништва јаве у Дом здравља код свог изабраног лекара, који ће их потом упутити на имунизацију у Службу за здравствену заштиту одраслог становништва (општа пракса). Вакцина је бесплатна, а сам процес вакцинације се такође обавља о трошку државе која је и овог пута обезбедила довољне количине цепива – каже за „Варошке новине“ др Бранко Поповић, директор Дома здравља.

Завод за јавно здравље Ужице дистрибуирао је почетком ове седмице укупно 13.650 доза вакцина „Инфлувац тетра“ против вируса сезонског грипа здравственим установама у Златиборском округу. Ужице је добило 4.000, Прибој 1.600, Пријепоље и Бајина Башта по 1.500, Пожега и Ариље по 1.000, Чајетина 900, Косјерић 600 и Сјеница 550 доза.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.