"Извор доброчинства" поделио хуманитарне пакете сународницима

Помоћ за 28 домаћинстава

Помоћ за 28 домаћинстава

Активисти Удружења „Извор доброчинства“ из Нове Вароши поделили су у недавној акцији 28 пакета са средствима за хигијену бошњачким породицама слабијег економског статуса. Вредност донације је 100.000 динара, а средства су обезбеђена из општинског буџета.

У акцији су учествовали бројни чланови ове хуманитарне организације, а том приликом делили су хигијенске пакете који су по свом садржају били идентични за свако домаћинство. У њима су се, између осталог, нашли : прашак за веш, шампони, сапуни, течност за судове, пасте и четкице за зубе, тоалет папир...

-У времену у коме цене константно расту, а куповна моћ већине наших суграђана је испод сваког просјека, вјерујемо да им је свака врста помоћи више него добродошла – истиче Един Мујагић, председник „Извора доброчинства“.

Он за „Варошке новине“ још каже :

-Узмемо ли у обзир да већина породица значајан део свог иначе скромног кућног буџета потроши на храну и режије, средства за одржавање хигијене су, на жалост, за већину њих данас постала луксуз, а не елементарна односно цивилизацијска потреба. Зато смо се овог пута и опредјелили за ову врсту помоћи и вјерујемо да смо социјално угроженим породицама бар мало олакшали свакодневну борбу за егзистенцију.

Хуманитарна акција је реализована у оквиру пројекта под називом „Подјела хигијенских пакета за социјално угрожене Бошњаке “, који је добио подршку на овогодишњем општинском конкурсу за финасирање и суфинансирање програма локалних организација цивилног друштва.

Иначе, „Извор доброчинста“ је прво удружење Бошњака у граду на падинама Златара. Основала га је почетком ове године група ентузијаста из Нове Вароши, уз подршку сународника из земље и расејања.

Организација је за кратко време окупила 110 чланова и до сада организовала бројне акције, највећим делом на пољу хуманитарног рада. Помоћ деци, студентима, старима, болеснима и социјално угроженим категоријама муслимаског становништва је приоритет у раду и активностима Удружења, али се област деловања организације проширује и на свеукупно унапређење положаја Бошњака и Бошњакиња у златарском крају, као и афирмацију бошњачке културе, вере, традиције.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.