У Чајетини бесплатна ауто седишта за 60 малишана

Са поделе седишта у Дому културе

Са поделе седишта у Дому културе

Општина Чајетина обезбедила је бесплатна ауто седишта за око 60  деце која су рођена у прва четити месеца ове године. Ово је шеста година како локалне самоуправе и Савета за безбедност саобраћаја општине Чајетина спроводе ову акцију.

На свечаној подели ауто седишта за безбедну вожњу деце у аутомобилима која је уприличена у у Дому културе, родитеље малишана рођених од 1. јануара до 30. априла ове године, поздравио је Милоје Рајовић, заменик председника општине Чајетина и председник Савета за безбедност саобраћаја.

-У општини Чајетина из године у годину повећава се број деце, што није случај у целој Србији. Код нас међутим један број родитеља долази да живи и ради на Златибору, тако да из године у годину имамо тенденцију раста . Ова седишта су за децу која су се родила почетком године, а сигурно је да ћемо ову акцију наставити и да ћемо крајем ове или почетком следеће године и другој деци доделити седишта- рекао је Рајовић.

О важности не само употребе дечјих седишта већ и њиховог правилног коришћења родитељима су говорили Срђан Радовић из Савета за безбедност саобраћаја општине Чајетина и Маријана Јовановић, дугогодишњи едукатор и сарадник Агенције за безбедност саобраћаја.

Према њиховим речима, у односу на неки ранији период повећао се спроценат употребе ауто седишта на нивоу читаве Србије, као и проценат њихове правилне употребе.

-Проценат коришћења дечјих ауто седишта у општини Чајетина се креће око 70 одсто. Оно што нас нарочито забрињава, а што смо установили приликом прегледа коришћења ауто седишта, је то да се отприлике свако десето ауто седиште не користи на правилан начин. То је оно што овом едукацијом коју уприличимо сваке године желимо да исправимо и доведемо све до истог циља: да нам деца буду безбедна у саобраћају- нагласиo је Радовић.

(Фото: www.zlatiborpress.rs)
* * *
Текст је део пројекта „Чајетинa на сајту Варошких новина“ који је суфинансиран из буџета Општине Чајетина (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                          

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.