Расписан јавни позив за одабир извођача на енергетској санацији

За радове опредељено 10 милиона динара

За радове опредељено 10 милиона динара

Oпштина Нова Варош расписала је јавни позив за избор привредних субјеката који ће бити ангажовани на реализацији мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији ове општине, а ускоро ће бити расписан и јавни позив за грађане.

Јавни позив траје до утрошка опредељених средстава, а власници породичних кућа и станова за планиране радове могу ангажовати искључиво привредне субјекте који буду изабрани путем овог јавног позива.

Осим замене столарије, за коју је последњих година владало највеће интересовање, субвенционисаће се и постављање термичке изолације зидова и осталих делова термичког омотача, као и постављање термичке изолације испод кровног покривача.

-Поред тога, грађани ће и ове године, као и прошле, моћи да конкуришу и за запомоћ за набавку и инсталацију котлова на биомасу и природни гас и замену радијатора и топлотних пумпи, као и за набавку и уградњу соларних колектора и панела и пратеће инсталације. Како би се убрзала процедуре, захтеви ће се реашавати одмах по подношењу- кажу за „Варошке новине“ у Општинској управи Нова Варош.

Иначе, за енергетску санацију кућа и станова у нововарошком крају локална самоуправа и Министарство рударства и енергетике обезбедили су ове године укупно 10 милиона динара субвенција. Ово је трећа година како држава и општина субвенционишу радове на енергесткој санацији домаћинстава. Прве је у Новој Вароши помоћ у замени столарије добило 21 домаћинство, док је прошле на јавни позив за суфинансирање девет мера стигло 55 пријава, за које је било опредељено укупно 6,4 милиона динара.

Текст Јавног позива за избор директних корисника ( привредних субјеката) за реализацију мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији општине Нова Варош, објављен је на званичној интернет страници Општине www.novavaros.rs.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.