Помоћ Дому културе за адаптацију позорнице и набавку опреме

Дом културе

Дом културе "Јован Томић"

Министарство културе определило је путем конкурса 5,5 милиона динара за комлетну адаптацију позорнице и набавку дела опреме у Дому културе „Јован Томић“. Пројекат са око 1,5 милиона динара суфинансира и Општина Нова Варош, а радови на реконструкцији би требало да започну ускоро, одмах након завршетка тендерске процедуре.

-Пројекат комплетне санације позорнице подразумева замену „бродског“ пода, као и завеса и драперија на сцени. У плану је и набавка нове савремене аудио односно светлосне опреме – прецизира менаџерка пројекта Маријана Ђокић, помоћница председника општине Нова Варош за локални економски развој.

Према њеним речима позорница Дома културе би требало да заблиста у пуном сјају до новембра. Тендерска процедура за избор извођача радова је у завршној фази, убрзо следи потписивање уговора, а рок за завршетак посла, како се очекује, је 60 календарских дана.

Директорка Дома културе Михрија Хаџић истиче да је реконструкција позоринице била неопходна. Под на сцени није мењан петнаестак година, а драперије и завесе од када је овај објекат отворен пре готово пет и по деценија.

-Пројектно ћемо такође путем неког од конкурса покушати да у партерству са локалном самоуправом обезбедимо и средства за замену седишта у великој сали. Тиме бисмо готово комлетирали реконструкцију објекта, који је један од најлепших архитектионских здања и стециште културних дешавања у граду – додаје Хаџић.

Пројекат адаптације овдашњег „храма“ културе је ресорно Министарство подржало на овогодишњем конкурсу под називом „Градови у фокусу“. На њему су „зелено светло“ за финансирање односно суфинансирање из републичке касе добила укупно 33 пројекта из исто толико градова и општина, а за чију је реализацију држава определила око 315 милиона динара.
* * *
Текст је део пројекта „Транспарентно о расподели и трошењу средстава из буџета Општине Нова Варош“ који је суфинансиран из буџета Општине Нова Варош (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                                   

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.