Дан младости на Великом брду!

Свечана смотра на почетку прославе

Свечана смотра на почетку прославе

Ни обилна киша која је попут непријатељских хаубица јуче цео дан тукла Велико брдо изнад Нове Вароши није успела да растера стотинак југоносталгичара који су прстигли са свих страна да овде прославе Дан младости.

Слави се два дана, а јутрос је на програму „Џипијада“. Учествује двадесетак терененаца, а вози се по шумама и горама Тикве, Каменице, Вучије,Великог поља...

Организатор прославе Дана младости је Олд-тајмер клуб историјских возила и ствари и носталгичара бивше СФРЈ и ЈНА, а домаћин смотре аутопревозник Џевад Џановић (56).

- Дан младости је био најрадоснији празник у бившој Југи, окупљао је старе и младе и цела земља је била на ногама и ред је да се сетимо времена када нам је свима било боље. Дружења уз логорску ватру и песму, као ово данас, била су тада честа, па нам је жеља да овом манифестацијом сачувамо успомену на те безбрижне дане када се нисмо делили по дебљини новчаника и националним бојама – каже Џановић.

Прослава је почела јуче смотром. Кувао се и војнички пасуљ по рецепту кувара бивше ЈНА, а порције су биле бесплатне, као и освежење. Мада је због јаке изостао концерт локалног рок састава „XО“, дружење је потрајало до дубоко у ноћ.

- Професионални сам кувар скоро 45 година и с правом тврдим да нема укуснијег од војничког пасуља. Највећа тајна је у количини, али доброг пасуља нема уколико се не кува с љубављу - каже мајстор Пашан Каришик.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.