Фолклорци у гостима код земљака у Београду

Концерт почиње у 19 сати: КУД Дома културе

Концерт почиње у 19 сати: КУД Дома културе

Поводом четири деценије од оснивања КУД-а „Инеx напредак“ , Завичајно удружење Нововарошана у Београду организује сутра (субота, 19 сати) у сали бившег биоскопа „Шумадија“ на Бановом брду концерт Културно-уметничког друштва Дома културе „Јован Томић“. Ово друштво, иначе, наставља традицију некадашњег Инексовог фолклорног ансамбла, негујући народно стваралаштво и богату националну културну баштину .

-Завичајно Удружење Нововарошана у српској престоници жели да пружи свој скромни допринос у обележавању овог значајног јубилеја. Очекујемо да нам се прудружи што већи број наших чланова и пријатеља, како би смо подржали садашњи Фолкорни ансамбл јер су они чувари народног блага и традиције – истичу у Извршном одбору Удружења.

Након концерта, како најављују организатори, за све госте и учеснике програма, биће уприличена и пригодна забава и коктел.

–Улаз је бесплатан, потребно је само да се дођете са осмехом и увеличате догађај – позивају из Завичајног удружења Нововарошана у Београду.

Иначе, КУД Дома културе „Јован Томић“ , успешно проноси славу некадашњег Инексовог фолклорнног ансамбла, које је за две деценије постојања имало изузетне успехе и наступе у земљи и иностранству. По одличном играчком потенцијалу, богатом кореографском репертоару и правом ризницом народних ношњи, ово друштво је било једно од најуспешнијих у тадашњој Југославији. Фолкор је угашен деведесетих, да би након дуже паузе, богата традиција била, ипак, настављена у марту 2004.године. Тада је рад друштва обновљен, захваљујући иницијативи групе играча и локалне самоуправе. Данас нововарошки КУД делује под окриљем Дом културе „Јован Томић“ и окупља преко 200 чланова узраста од шест до 20 година, распоређених у два ансамбла и школицу фолклора. На репертоару имају преко 15 кореографских дела и наступају у земљи и ван ње.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.