Медаље за одбојкашице Златара на Међународном финалу у Сплиту

Фантастичан успех- одбојкашице Златара са тренером (Фото: Љ. Вранић)

Фантастичан успех- одбојкашице Златара са тренером (Фото: Љ. Вранић)

Марија, Наташа, Емилија и Николина избориле су бронзу у одбојци на песку за Нову Варош и Србију на управо завршеном Међународном финалу Спортских игара младих у Сплиту и осветлале образ родном граду. Одбојкашице Златара имале су две екипе и обе су се окитиле медаљом у јакој конкуренцији девојака из Хрватске, Србије и Босне и Херцеговине које су учешће на завршном турниру избориле на државним такмичењима. Злато је припало девојкама из Осјека, а сребро екипи Пуле.

Екипа „Златар 1“ у саставу Марија Живковић и Наташа Васиљевић, визу за Сплит оверила је крајем јула на државном финалу на Сребрном језеру. Право учешћа на Међународном финалу Спортских игара младих имале су две првопласиране екипе на националним такмичењима. Екипа „Златар 2“ у саставу Емилија Ђајић и Николина Јовановић која је испала у четвртфиналу, у Сплит је међутим стигла на позив организатора пошто је екипа „Стерија“ из Београда, шампионке Србије, одсутала од учешћа.

-Наше девојке заслужују све похвале. Играле су сјано, бориле се до последњег атома снаге и постигле фантастичан успех. Екипе из Хрватске биле су заиста доминантне на Међународном финалу јер је њихов примар и спорт одбојка на песку за разлику од наших девојака које током године играју одбојку на паркету- каже за „Варошке новине“ Слободан Јојевић, тренер одбојкашица Златара.

На Међународном финалу Спортских игара младих у Сплиту у 10 спортских дисциплина такмичили су се дечаци и девојчице до 16 година старости из три државе које су успешно прошли такмичења на националном нивоу.

У одобојци на песку за девојке играло се у две групе са по три екипе. У првој утакмици екипа „Златар 1“ (Марија Живковић и Наташа Васиљевић) победила је Горажде резултатом 2:0, док је у другом мечу поражена од Пуле 2:0, што је било довољно за друго место у Групи Б. И екипа „Златар 2“ (Емилија Ђајић и Николина Јовановић) освојила је друго место у групној фази. У првом мечу Групе А оне су поражене од вршњакиња из Осјека резултатом 2:0, док су у другом савладале екипу Сарајева резултатом 2:1.

-Према пропозицијама такмичења, у финалу су играле првопласиране екипе у групи А и Б. Екипе које су заузеле друго место у обе групе аутоматски добијају бронзану медаљу без одигравања меча за то одличје, тако да смо у Нову Варош и Србију уместо једну донели две медаље – каже Јојевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.