Све спремно за "Златарфест". Отварање 27. јула

Богат програм

Богат програм

Све је спремно за почетак „Златарфеста“ који је овог лета од 27. до 30. јула. У оквиру манифестације, установљене пре десет година у циљу промоције потенцијала нововарошког краја, биће обједињено неколико локалних туристичких догађаја, а фестивал ће обележити музичко-забавни програм уз учешће познатих естрадних личности.

Окосницу догађаја туристичког карактера чиниће, као и претходних година, „Златарска регата“ која креће у суботу 29. јула у 10 сати од Визиторског центра у Кокином Броду . Пријава заинтересованих за пловидбу Златарским језером је у току и траје до 27. јула, а котизација по пловилу износи 1.000 динара. У Туристичкој организацији „Златар“ обећавају добру забаву.

Незаобилазан сегмент „Златарфеста“ је и манифестација под називом „Златне руке Златара“. Традиционалну изложбу рукотворина, меда и старих заната посетиоци ће током сва три дана фестивала моћи да обиђу на горњем платоу Трга војводе Петра Бојовића.

-У фокусу музичког програма, конципираног у складу са различитим укусом и старосном структуром публике, биће концерти познатих естрадних уметника. Наступи ће се одржавати све три вечери фестивала на великој позорници на централном делу градског Трга – каже Бранко Пуцаревић, директор Туристичке организације „Златар“, која је и организатор „Златарфеста“.

Овогодишњу манифестацију ће отворити позната фолк звезда Зорица Брунцлик, чији ће концерт, након спектакуларног ватромета и поздравног обраћања председника општине Радосава Васиљевића, бити одржан у четвртак 27. јула на градском Тргу, са почетком у 21 сат.

Наредне вечери Нововарошани и гости златарског краја имаће прилику да уживају у наступу београдског поп-рок састава „Неверне бебе“, док је субота увече (29. јул) резервисана за концерт познатог поп извођача Жељка Васића.

-Током фестивала ни љубитељи спорта неће остати ускраћени. Меморијални турнир Пепо и Лака у малом фудбалу и Меморијални турнир Бранко Грбић у баскету на програму су у суботу 29. јула у 16 сати на спортским теренима у Насељу. Дан раније, у петак 28. јула је традиционална Пузијада на градском тргу у 10 сати– појашњава Пуцаревић.

Организатори очекују да ће „Златарфест“ привући већи број туриста и гостију и мало „погурати“ за сада слабашану летњу туристичку сезону. Покровитељ манифестације је Општина Нова Варош, која је из локалног буџета за организацију фестивала издвојила нешто више од четири милиона динара.

 * * *
Текст је део пројекта „Транспарентно о расподели и трошењу средстава из буџета Општине Нова Варош“ који је суфинансиран из буџета Општине Нова Варош (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                            

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.