Почела реконструкција улице до Болнице у Прибоју

Радове са 470 милиона динара помаже држава (Фото: Општина Прибој)

Радове са 470 милиона динара помаже држава (Фото: Општина Прибој)

Држава са 470 милиона динара финансира реконструкцију Улице Прибојске чете на потесу од насеља Мостин до градске Болнице и Дома здравља што је тренутно један од најзначајнијих пројеката у области путне инфраструктуре у општини Прибој. Радови поверени Јавном предузећу “Путеви Ужице“ у пуном су јеку, а очекује се да ће посао бити завршен најкасније за 22 месеца.

Деоница која се реконструише је дуга свега 1600 метара, али је због изузетно неповољне конфигурације терена већ деценијама саобраћајно „уско грло“ у граду на Лиму. Саобраћај се на овој деоници одвија отежано и успорено, путнички аутомобили се једва мимоилазе, а за возаче камиона ова деоница је права „ноћна мора“.

-Посао на рехабилитацији овог пута је и у грађевинском и саобраћајном и сваком другом смислу за нас путаре захтеван и представља велики изазов, али рачунам да ћемо га, ипак, квалитетно одрадити и пре предвиђеног рока – очекује Владан Стаменић, директор ужичких „Путева“ који је недавно обишао ово градилиште.

Он истиче да ће деоница бити модерно опремљена, широка 5,5 метара, уз додатно изграђену пешачку стазу у дужини од 1,25 метара.

–Према пројекту је планирано да на најризичнијем делу улице, уместо подзиде, буде уграђено 287 шипова дужине од чак 14 метара- каже Станић.

Рехабилитација улице ка градској Болници и Дому здравља је од изузетне важности за грађане и грађанке Прибоја јер се ради се о јединој саобраћајници која води до локалних здравствених установа, кажу у прибојској локалној управи.

-Ово је велика и важна инвестиција за општину и све Прибојце, а чију ће реализацију држава помоћи са чак четири милиона евра. Трајно решавамо вишедеценијски велики проблем, а уједно стварамо и могућност да по завршетку овог посла кренемо и са реконструкцијом објеката Дома здравља и Болнице – истиче Лазар Рвовић, председник општине Прибој, који све грађане односно учеснике у саобраћају моли за стрпљење и разумевање у периоду док трају радови на реконцтрукцији ове улице.
* * *
Текст је део пројекта „Прибој на сајту Варошких новина“ који је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                   

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.