На Златибору прва еко теретана са справама од отпадног дрвета

На Стази према Споменику

На Стази према Споменику

На Златибору је отворена прва еко теретана у природи, у којој ће сви заинтересовани моћи да вежбају на справама направљеним од отпадног дрвета. Налази се на стази према Споменику на Шуматном брду, а изграђена је по идеји професора спорта Марка Ћирића. Подршку за реализацију овог пројекта Ћирић је добио од фондације под окриљем бетинг компаније Моцарт, а логистичку подршку пружила је и општина Чајетина

Прву еко теретану на Златибору, део истоименог пројекта који је покренут у Србији, свечано су отворили председник Општине Чајетина Милан Стаматовић и управитељ Фондације Моцарт Борјан Поповић. Отварању су присуствовали учесници одбојкашког кампа ТИН волеј и чајетински спортисти. Златибор је иначе друго место у Србији са еко теретаном после Вршца и план је да се са сличним пројектима, који спајају одрживи развој и физичку активност настави у целој држави, а најављена је и даља сарадња општине Чајетина са фондацијом Моцарт.

„Еко теретана“ је замишљена је као пројекат циркуларне економије, где се као материјал за израду справа користи отпадно дрво прикупљено на акцијама чишћења река, које се потом чисти и суши, те припрема за процес уградње. Жеља је да ово буде друштвено користан пројекат ради унапређења аматерског спорта и усмерен на повећање свести људи о значају физичке активности. Теретана садржи справе за мртво дизање, пропадања, згибове, трбушњаке, дизање из бенча и тегове тежине од једног до осам килограма.

(Фото : Општина Чајетина)

 * * *
Текст је део пројекта „Чајетинa на сајту Варошких новина“ који је суфинансиран из буџета Општине Чајетина (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                         

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.