За помоћ локалним удружењима Прибој определио пет милиона

Прибој

Прибој

Општина Прибој је из буџета за 2023. годину определила 5.000.000 динара за подршку цивилном сектору. Путем конкурса биће финасирано 18 пројеката локалних удружења грађана, а највише оних из области здравства, пољопривреде, традиције, социо-хуманитарног рада и културе.

Одлуку о додели средстава, на основу предлога надлежне комисије, потписао је председник општине Лазар Рвовић. Одлуком је тако предвиђено дасе највећи износ средстава из општинске касе - 1.400.000 динара, определи за реализацију пројекта „Достојан Живот“ Друштва за церебралну и дечју парализу Прибој.

„Зелено светло“ на јавном позиву добило је и Удружење за помоћ МНРО, које ће из буџета моћи да рачуна на 1.000.000 динара за спровођење пројекта помоћи у оспособљавању деце ометене у развоју за нормалан рад и развој у локалној заједници.

Прибојска канцеларија при Центру за хуманитарни рад „Хајрат“ добиће за рад вакуфске кухиње 300.000 динара из општинске касе, колико је опредељено и за пројекат Хуманитарне организације „Стара Рашка“ из Београда. Исти износ средстава издвојиће се и за реализацију пројекта под називом „Подржимо Прибој“ који је кандидовала организација „Подржимо одрживо село“.

Помоћ у износу од по 200.000 динара из локалне касе добиће: Удружење пчелара Прибој (за пројекат „Подршка развоју пчеларства –набавка матица“), Удружење грађана и грађанки „Сачувајмо село“ („Задовољне жене гарантују одрживост села и њених становника“), Удружење Бошњака Прибој („Играјмо заједно“) и Удружење грађана „Стари Прибој“ („Староприбојци за Прибијце“).

Са по 100.000 динара из општинске касе биће подржано чак девет локалних невладиних организација. И то : Удружење жена Прибој (за подршку у реализацији пројекта „Жене на раду традиција у срцу“), УГ „Рејан“ (за помоћ у издавању публикације о Хасан- агиној џамији), Друштво гуслара Прибој (пројекат „Традиционално певање уз гусле“), УГ „“Јастреб“ („Сви на Лим“), организација „Грин 3“ („Еко час за све нас“), Еколошко удружење „Ожаљ“ („Школа природе – чардак ни на небу ни на земљи“), Удружење жена „Женски глас Прибоја“ („Жене у заједници“), локална организација Савеза слепих („Рукама до светлости“) и „Храст Прибој“ („Унапређење видљивости проблема особа са инвалидитетом у општини Прибој – продукција представе Прво па мушко“).
* * *
Текст је део пројекта „Прибој на сајту Варошких новина“ који је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                                      

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.