Саниран прелаз преко Поблаћнице који је однела бујица

Радове финансирала општина Прибој

Радове финансирала општина Прибој

Мештани засеока Вртаче и Зечеви у Крајчиновићима код Прибоја , поново имају адекватан прелаз преко реке Поблаћнице, која је пре 10 дана однела комплетан мост, па је био онемогућен прелаз, чак и пешице. Одсечена су била домаћинства Милинковића, Зечева и Јањушевића која се баве производњом малине, а пут који је саниран води и до два сеоска гробља.

 

Уз постојеће бетонске цеви промера Ф-1600 мм, допремљене су и нове, па су сада у кориту реке постављене дупле цеви, које ће, рачуна се, моћи да пропусте сву воду и приликом сличних бујица. Урађена је и бетонска, и уливна и изливна грађевина, како се не би поновила ситуација да мост буде поново поткопан. Поправљен је и део пута, све је насуто и поравњано, па све изгледа боље него што је било. Радове које финансира општина Прибој извео је Аутопревозник “Караџић” из Прибојске Бање.

Мештани засеока Вртаче и Зечеви кажу да су презадовољни брзом интервенцијом локалне самоуправе и кавлаитетом изведених радова.

-Захвални смо Општини Прибој и председнику Лазару Рвовићу, свом комшији, државном секретару Крсту Јањушевић, али и извођачу радова Славку Караџићу. Радови су изведени у правом тренутку јер је овај пут једина комуникација за прелаз и људи и возила, поготово у сезони бербе малина, која је управо почела, а малина је овде најзаступљенија воћарска култура- кажу у засеоцима Вртаче и Зечеви.

* * *

Текст је део пројекта „Прибој на сајту Варошких новина“ који је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                          

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.