Библиотека: Гост аутор романа "Армагедон"

Књижевно вече, четвртак у 20 сати

Књижевно вече, четвртак у 20 сати

Градска Библиотека угостиће сутра увече ( четвртак, 20 сати) познатог писца и новинара Владу Арсића. Аутор ће домаћим поклоницима писане речи представити део свог списатељског опуса, у којем се издвајају књиге „Армагедон“ , „Ноћ архангела“ и „Кад звона занеме“.

Београдски писац, иначе, дугогодишњи уредник и новинар у бројним угледним листовима и часописима, широј читалачкој публици познат је од пре три године, када је објавио роман „Армагедон“. У књизи се бави једном од највећих пошасти савременог друштва –педофилијом. Роман је, иначе, светлост дана угледао у тренуцима када је читава Србија трагала за несталом девојчицом из Суботице Тијаном Јурић. Пажњу јавности изазвала је чињеница да је Арсић готово истоветан трагични догађај већ описао у свом књижевном делу. Управо због те подударности овај роман остаће посебан и самом аутору.

–Нити је књига пророчка, нити сам ја какав пророк, већ једноставно постоји образац понашања самих насилника који ће жртву пре лишити живота него јој дозволити да га сутра препозна, пријави или суочи са последицама недела. Тијану често помињем. И сваки пут пред собом видим тај ужас у очима деце, свест да би свако од њих, колико сутра, могло нешто слично да снађе – речи су Владе Арсића.

Аутор, иначе, поред тога што пише, већ годинама уназад држи и предавања на тему безбедности и заштите деце и омладине, посебно од опасности које вребају са интернета. Трибина овог типа сутра ће бити одржана и у ОШ“Живко Љујић“ у Новој Вароши. Организатор скупа је матична Библиотека, а радионица почиње у пола шест поподне.

–Обавеза нас одраслих је да децу сачувамо и задржимо на правом колосеку. То је и моја мисија. У временима општег зла, у добу када нас медији свакодневно засипају најстрашнијим причама, свестан сам да неко мора да зачепрка и по самом узроку зла, да загњури у најгори глиб људске психе и о томе на прави начин и са правом поруком обавести јавност – каже аутор и позива Нововарошане на трибину и књижевно вече.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.