Општина Прибој води бесплатно на море најбоље ђаке

Прибој (Фото: foruminfo.rs)

Прибој (Фото: foruminfo.rs)

Најбољи ученици основних школа са територије општине Прибој, најуспешнији спортисти, деца са поремећајима у развоју и корисници социјалне помоћи и овог лета ће о трошку локалне самоуправе боравити седам дана на црногорском приморју. Пријаве заинтересоване деце за бесплатно летовање траје до понедељка 10. јула, а пут Сутомора у одмаралиште које се налази у власништву Општине Прибој, кренуће и 50 малишана из Прилужја надомак Вучитрна – побратимске општине са Косова и Метохије.

Акција бесплатног летовања деце је традиционална и једна од најлепших које прибојска локална управа спроводи на основу одлуке Општинског већа.


Традиционална акције - из архиве општине Прибој

Право да уживају у благодетима приморја имају, иначе, основци - добитници дипломе „Вук Стефановић Караџић“и носиоци признања „ђак генерације“, као и освајачи прва три места на окружним, републичким и међународним такмичењима. Све њих на овај начин Општина Прибој награђује за изузетан успех у наставним активностима током школске 2022/23.

Локална самоуправа бесплатним летовањем „части“ и најуспешније младе спортисте, као и инвалидну и децу која су у стању социјалне потребе.

-Пријаве свих заинтересованих кандидата за боравак на приморју су у току и трајаће до понедељка 10. јула, у просторијама Туристичке организације, која је и задужена за спровођење овог општинског програма – кажу у локалној управи у Прибоју.

У општини истичу да ће седам дана у свом одмаралишту у Сутомору летос бесплатно уживати и педесетак малишана из околине Вучитрна, чиме се наставља са лепом праксом да се на овај начин покаже емпатија и пружи подршка побратимској општини са простора јужне српске покрајине.
* * *
Пројекат „Прибој на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                                     

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.