Почињу 58. МОСИ, Нова Варош у девет дисциплина

Прошле године на МОСИ у Новој Вароши

Прошле године на МОСИ у Новој Вароши

До МОСИ у Колашину остала су још три дана, а домаћини кажу да је све спремно за дочек око 2.000 спортиста и спортисткиња из 29 градова и општина са тромеђе Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Игре су од 5. до 9. јула и на њима ће Нова Варош имати спортисте у девет од укупно 13 спортских дисциплина.

Из Нове Вароши која је била прошле године домаћин, у Колашин на 58. Међуопштинске омладинске спортске игре путује 95 спортиста и спортисткиња и осам спортских радника и радница. Имаћемо мушку и женску екипу у кошарци, стоном тенису и стрељаштву, мушку у рукомету, малом фудбалу и риболову, а женску у одбојци на песку и планинарству.

-Лане су наши спортисти на домаћем терену освојили 12 медаља, од чега чак седам златних, а добар резултат очекујемо и у Колашину. Такмичимо се у девет дисциплина, док у одбојци, атлетици, шаху и каратеу наша општина ове године неће на жалост имати такмичаре– каже Љубивоје Вранић, председник Спортског савеза Нова Варош.

Екипе из Нове Вароши које су прошле године освојиле прво место, у Колашину ће бити носиоци квалификационих група. У кошарци ће се за медаљу надметати 14 мушких и шест женских екипа. Кошаркаши из Нове Вароши су у групи са екипом Берана и Колашина, а кошаркашице играју против Пљеваља и Ужица. У групи са нашим рукометашима су Андријевица, Вишеград и Мојковац, док су фудбалери остварили директан пласман у полуфинале захваујући првом месту које су освојили на прошлогодишњим Играма.

У малом фудбалу такмичи се 16 екипа, а Нововарошани ће у групном делу такмичења играти против Новог Горажда, Новог Пазара и Пожеге. Стонотенисери су у групи са екипама Колашин и Ужице, а стонотенисерке са Фочом, Беранама, Колашином и Пљевљима. Јака конкуренција биће и у одбојци на песку за жене где се пријавило 13 екипа, а Нововарошанке су у групи са Сјеницом и Пљевљима.

Сва такмичења одвијаће се на спортским борилиштима у Колашину, осим атлетике која је у Беранама. Такмичење у спорстком риболову је на Биоградском језеру.

-Колашин ће у среду 5. јула на стадиону Спортско-рекративног центра „Луг“ спремно дочекати такмичаре са тромеђе. Церемонија свечаног отварања почиње у 16 часова дефилеом спортиста и подизањем заставе Игара. Фудбалска утакмица Лучани – Колашин је у 17.45, до су у 19 часова у Беранама атлетске трке на 800 и 1.500 метара. Додела медаља најбољим атлетичарима је у 21 час на грдаском тргу у Колашину - кажу у Органозационом одбору 58. МОСИ.

На највећој аматерској спортској манифестацији на простору Балканам ове године такмичиће се укупно 224 екипа, 114 мушких и 80 женских. Спортисте ће имати Андријевица, Ариље, Бајина Башта, Беране, Бијело Поље, Вишеград, Горажде, Зубин Поток, Ивањица, Колашин, Косјерић, Лучани, Мојковац, Нова Варош, Нови Пазар, Ново Горажде, Плужине, Пљевља, Пожега, Прибој, Пријепоље, Рогатица, Рудо, Севојно, Сјеница, Соколац, Ужице, Фоча и Чајетина.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.