Нових 3,5 километара асфалта добиће седам села

Tоком лета асфалтираће се 11 путних праваца у седам села, а радови су поверени путарима из Ужица, Сјенице и Нове Вароши.

Асфалтираће се укупно три и по километра. Радови су почели ових дана, а нове метре асфалта добиће мештани месних заједница Божетићи, Акмачићи, Вранеша, Дражевићи, Рутоши и Негбина.

-У овој фази модернизације сеоских путева закључени су уговори укупне вредности 27,45 милиона динара. План је да се до јесени спроведу тендери и за друге путне правце које смо предвидели за ову годину – каже заменик председника општине др Бранко Бјелић.

Приоритети у плану асфалтирања за 2023. су путни правци из нереализованог прошлогодишњег програма изградње, напомињу у локалној самоуправи .

Највећи део посла у наредна два и по месеца имаће неимари предузећа „Путеви Златар“, који ће асфалтирати пет путних праваца на подручју Месне заједнице Акмачићи. По 400 метара радиће се у засеоцима Џоковићи и Јаџићи , за шта је издвојено укупно 7,3 милиона динара. Модернизоваће се и 150 метара некатегорисаног пута ка Станићима. У Виловима асфалтираће се 300 метара дуга деоница ка Живановићима, а 250 метара асфалта добиће Матијевићи.

„Путеви Златар“ асфалтираће два путна правца и у Вранешима. Један је дуг 400 метара, а други 150 (крак ка Друловићима). Укупна вредност оба посла је четири милиона динара. Ово предузеће добило је и 1,73 милиона динара вредне радове на изградњи 200 метара крака ка Заграђу у Рутошима, као асфалтирање 300 метара према Ћировићима у Негбини. Вредност ове инвестиције је 2,12 милиона динара.

Неимари сјеничке фирме „MMF COP“ биће ангажовани на изградњи 250 метара дугог путног правца у засеоку Пауновићи , на територији Месне заједнице Божетићи, а вредност инвестиције је 2,6 милиона динара. Мештани засеока Милошевићи у Дражевићима овог лета могу да рачунају на пола километра нове асфалтне подлоге, а радови вредни нешто више од четири милиона динара, поверени су предузећу „Два М“ из Ужица.

-Осим у асфалтирање, из општинске касе опредељено је и око осам милиона динара за одржавање и насипање путева на територији свих 12 сеоских месних заједница. У плану је и реконструкција и поправка централних градских саобраћајница и оних на рубним подручјима, а за ове намене из локалног буџета биће издвојено 3,6 милиона динара- каже др Бранко Бјелић.
* * *
Пројекат „Транспарентно о расподели и трошењу средстава из буџета Општине Нова Варош“ је суфинансиран из буџета Општине Нова Варош (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                          

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.