Добар одзив грађана - предали 1.170 комада нелегалног оружја

Полицијска станица Нова Варош

Полицијска станица Нова Варош

Грађани Пријепоља, Нове Вароши и Прибоја до сада су добровољно предали више од 1.170 комада различитог оружја, 57.000 комада муниције и више од 540 минско-експлозивних средстава, саопштено је из Полицијске управе Пријепоље која покрива ове три општине.

Акцију предаје нерегистрованог оружја без легитимисања и кривичне и прекршајне одговорности Министарство унутрашњих послова Србије покренуло је 8. маја, а у Полицијској управи Пријепоље оцењују да је одзив грађана у ове три општине добар. Они апелују на све оне који у свом поседу још увек имају нелегално наоружање, да га предају најближој полицијској станици до 30. јуна, до када је продужена акција.

-Грађани такође могу у овом периоду затражити од полиције да дође код њих по нелегално оружје. Они на тај начин немају никакву кривичну или прекршајну одговорност у периоду док трајеакција, као ни обавезу да се легитимишу. Такође, искристићу прилику да позовем грађане код којих је остало легално оружје после смрти власника да га предају полицији у овом периоду –рекао је Александар Шарац, начелник Одељења полиције у Пријепољу.

Он додаје да ће након спроведене акције бити појачана контрола регистрованог оружја са посебним акцентом на начин чувања, као и да је у процедури да се кривичне санкције за нелегално поседовање оружја драстично пооштре.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.