Прве возачке за ђаке Техничке!

Уз подршку општине: Марко, Кристина, Бојан и Данило и директор Ћировић

Уз подршку општине: Марко, Кристина, Бојан и Данило и директор Ћировић

Првих четворо ученика завршног разреда Техничке школе из одељења машинских техничара моторних возила положило је возачки испит, а ускоро ће и остали. Сви они су у оквиру наставе прошли бесплатну обуку за „Б“ категорију, захваљујући донацији из општинског буџета.

Четворогодишње шлколовање приваоди крају 24 ученика, а у Техничкој школи не крију задовољство првим возачким дозволама. Ово је прва генерација која се школује за ово занимање, а протеклих година било је пуно (углавном политичких) оптужби на рачун руководства школе да ђаке на упису наводно обмањују обећањима о бесплатној обуци за возаче.

-Бесплатна обука за „Б“ категорију планирана је наставним планом и програмом и никада се није доводила у питање. Средства за обуку обезбедила је општина Нова Варош, а ђаке су обучавали инструктори вожње АМСС, који је добио посао на тендеру. Бесплатну обуку за „Б“ категорију проћи ће на крају школовања и ученици који тренутно похађају други и трећи разред, као и они који ће у нашој школи се тек уписати на ово занимање - каже директор Техничке школе Миливоје Ћировић.

У Техничкој школи планирају да у први разред ове године упишу још 30 будућих машинских техничара моторних возила. Школа има укупно 209 ђака на четворогодишњем занимањима, а поред машинских техничара овде се још школују и будући електротехничари рачунара, као и туристички и економски техничари.

-До сада је за занимање машинског техничара било велико интересовање и увек смо уписивали максималан број ђака. Поред овог планирамо да упишемо и одељење туристичких техничара- каже Ћировић.

Возачки испит први су у оквиру наставе положили ученици Данило Илић, Марко Росић и Бојан Курћубић, као и њихова школска другарица Кристина Глишић, која није једина девојка у одељењу.

-Ово је круна нашег школовања, а сам возачки испит није баук како су нас старији плашили. Бесплатна обука значи много, и нама и родитељима јер ће мо на овај начин уштедети више од 60.000 динара у кућном буџету. Стечена знања на овом смеру помоћиће нам и у даљем школовању. Кристина и Марко ће на Вишу саобраћајну, Бојан планира да упише Машински факултет, а Данило Криминалистичку академију- каже ово четворо средњошколаца.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.