Балон хала на Златару до средине јуна

Министарство даје 10,8 милиона: Балон хала

Министарство даје 10,8 милиона: Балон хала

Министарство трговине, туризма и телекомуникација и Општина Нова Варош финансираће са око 10,8 милиона динара последњу фазу радова на балон хали на Златару, смештеној на делу општинског земљишта у непосредној близини хотела „Златарски златник“.

Посао је путем тендера поверен локалном грађевинском предузећу “Путеви Златар”, које се уговором обавезало да ће радове окончати до средине јуна. Пројекат у овој завршној фази подразумева радове на водоводној , електро и канализационој мрежи, постављење расвете, изградњу паркинга, асфалтирање приступне улице од главног пута до хале, као и набавку потребне опреме.

-Ресорно Министарство је за реализацију треће фазе радова на дворани одобрило средства од 4.000.000 динара, док ће из општинске касе за ову намену бити издвојено око 6,8 милиона динара – појашњава Роса Јаковљевић, директорка ТСЦ“Златар“.

Изградња балон хале за мали фудбал, одбојку, кошарку и рукомет, површине од око 1.150 квадрата, започела је још средином децембра 2015.године, а сви досадашњи рокови за завршетак посла пробијени су из бројних разлога – од препројектовања идејног и финалног решења објекта, преко кашњења у реализацији тендерских процедура, неизмирених обавеза према извођачима до неповољних временских прилика и смене власти. Министарство туризма је инвестицију досада подржало са око 14 милиона динара и то путем конкурса за програме субвенционисања пројеката на пољу развоја, афирмације и инвестиционог улагања у области туризма.

- Вишенаменска спортска дворана је додатни садржај у туристичкој понуди којим ће се значајно унапредити квалитет услуга посебно у циљој групи спортиста. За њихове припреме на Златару иначе влада велико интересовање. Током лета ће само у хотелу “Панорама” боравити преко 2.500 кошаркаша, одбојкаша, фудбалера… Поједини спортски клубови, попут, рецимо, џудиста, резервисали су термине и за следећу годину – каже директорка ТСЦ-а и тврди да је изградња односно реконструкција спортских објеката и терена један од приоритета јер је улагање на пољу инфраструктуре овог типа гарант боље посете туриста златарском крају.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.