Јак град и киша, страдали усеви и путеви

Град падао 20 минута

Град падао 20 минута

Нововарошка села која је јуче поподне захватило олујно невреме праћено јаким градом, полако видају ране. Страдали су пољопривредни усеви, а обилна киша разнела је макадамске  путеве у Вранешима, Кокином Броду и деловима Бурађе и Негбине. Поједини планински засеоци остали су без струје, а због бројних одрона на делу магистрале поред Златарскох језера саобраћај се одвијао успорено.

Мештани кажу да је невреме захватило и делове Дрмановића, а јак град падао је и на Воденој пољани на Златару.

-Највише су страдали макадамски путеви, а због обилних киша у протеклих месец дана има штете на путној инфраструктури и у другим деловима општине. Сачекаћемо да се време стабилизује, јер док пада нема сврхе изводити обимније радове- каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Мештани у засеоцима које је јуче тукао град, кажу да не памте ништа слично. Град величине лешника падао је око 20 минута и белело се као у сред зиме.

-Уништио је поврће које је тек почело да ниче, а страдали су малина, шљива и друго воће. Тешко да ће успети било шта да се опорави- каже Јован Милекић из Вранеша.

(Фотографије: Б. Илић и М. Бошњаковић)

Белело се као у сред зиме

 

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.