Нови директор "Резервата Увац"

Кањон Увца (Фото: ТО Златар)

Кањон Увца (Фото: ТО Златар)

Никола Шапоњић из Нове Вароши ступио  је на дужност у "Резервату Увац". Одлуком Владе Србије Шапоњић је недавно постављен за в.д. директора "Резервата", уместо Миљке Дучић која је после скоро седам година проведених на челу фирме поднела неопозиву оставку. Шапоњић је дипломирани шумарски инжењер, својевремено је радио у фабрици намештаја „Инова“ у Кокином Броду, а затим  у приватном сектору.

Предузеће „Резерват Увац“ доо са седиштем у Новој Вароши има 13 запослених и газдује Специјалним резерватом природе „Увац“. Недавном одлуком Владе Србије резерват је проширен за четири хиљаде хектара и сада захвата 11.750 хектара на територији општина Нова Варош и Сјеница. Највеће је природно станиште белоглавог супа на Балкану и станиште је бројних других заштићених врста флоре и фауне.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.