Подизање еколошке свести међу најмлађима

 Једна од ранијих акција у ОШ

Једна од ранијих акција у ОШ "Живко Љујић"

Поводом 5. јуна – Светског дана заштите животне средине, општина Нова Варош  у сарадњи са градском Основном школом „Живко Љујић“ , реализује пројекат под називом „ЕКО СВЕСТ : И ми смо еколошки свесни“.

Пројекат подразумева одржавање серије еколошко-едукативних радионица, у којима учествују ђаци трећег и шестог разреда, а програм ће обележити и стручно предавање о значају заштите животног окружења.

-Примарни циљ је да кроз едукацију и подизање еколошке свести међу најмлађима, Општина и школа пруже свој скромни допринос у очувању животне средине, као и да се ђаци подстакну да више размишљају о екологији и њеној важности, како на локалном, тако и на глобалном плану – кажу пројектна координаторка Злата Дрнда и предавачица Аида Алиспахић.

Оне за „Варошке новине“ истичу да је недовољно развијена свест о значају очувања драгоцених природних ресурса у нововарошкој општини управо један од кључних проблема на пољу екологије у овом делу Србије.

-Очекујемо да ће реализацијом овог мини еколошког програма ученици и ученице бар у одређеној мери спознати важност очувања животне средине и како да се на прави начин односе према њој – наглашавају менторке програма.

Пројекат „ЕКО СВЕСТ : И ми смо еколошки свесни“ спроводи се, иначе, у оквиру програма стручног усавршавања у институцијама локалних самомуправа у Југозападној Србији. Реализује га Мисија ОЕБС-а у Србији, а уз подршку Републике Турске и Владе Норвешке.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.