Награда 500 евра за најбољу фотографију села

Конкурс Агроклуба траје до 31. августа

Конкурс Агроклуба траје до 31. августа

Уколико волите село и да фотографишете његове мотиве, ево вам прилике да уживате и да при том зарадите. А новчана награда за то није мала, напротив.

Информациони систем Агроклуб организује РуралФото - јавни позив за избор најбоље руралне фотографије у 2023. години. Међународни конкурс траје од 1. јуна до 31. августа, а победници у све четири такмичарске категорија освајају новчану награду у износу од 500 евра бруто, уз посебну награду спонзора за фотографију с највећим бројем лајкова читаоца.

Организатори позвају све аматере и професионалце из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине да номинују своје фотографије, како би заједнички промовисали лепоте руралних простора и показали сву разноврсност домаће пољопривреде.

-Фотографије је могуће номиновати у једну или више категорија, а оне су: животиње, природа, село и производња хране. Очекују се кадрови домаћих животиња на фармама или у другом окружењу, као и поља у пуном сјају, река или потока, из ваздуха или са земље - јер желимо да величамо природу! Слободно укључите сетву, бербу или жетву, мужу или прераду - јер оно смо што једемо! –позивају из Агроклуба.

Учесници конкурса могу номиновати највише четири фотографје, у свакој категорији по једну. Проглашење најбољих фотографија биће одржано 15. септембра у Осијеку на конференцији АгроРоцкс 2023., на којој ће бити уприличена и изложба најбољих радова. Учесници морају да буду пунолетни, регистровани корисници портала Агроклуб (www.agroklub.rs), при чему је потребно испунити све тражене податке у регистрационом обрасцу.

-Стручни жири, састављен од стручњака за дизајн, фотографију, комуникације и аграрно новинарство, по завршетку избора бира најбољих 10 фотографија из сваке од категорија, након чега учесници гласују за победнике. Аутори фотографија тако сами бирају најбоље од најбољих- кажу у Агроклубу.

Информациони систем Агроклуб присутан је иначе од 2008. године и свакодневно је путем интернета на услузи пољопривредницима и другим житељима села са простора бивше Југославије. Обухвата бројне онлајн сервисе и алате. Има више од 70 запослених и спољних сарадника (међу којима је и дописник из Нове Вароши). Захваљујући њим на порталу www.agroklub.rs (за Србију) можете сазнати новитете о производњи, пратити сва важнија дешавања и глобалне трендове и прочитати бројне приче о животу пољопривредника.

ПРАВИЛА избора РуралФото: https://www.agroklub.rs/partner/ruralfoto/18654/zid/44415/

ВОДИЧ за номиновање фотографија:https://www.youtube.com/watch?v=_Cn1fy2bL0k

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.